Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι φοβούνται οι επενδυτές και στρέφονται στον χρυσό – Πάνω από 2.000 δολ. ανά ουγγιά

Τι φοβούνται οι επενδυτές και στρέφονται στον χρυσό – Πάνω από 2.000 δολ. ανά ουγγιά
Ο spot χρυσός αυξήθηκε κατά 0,5% στα 2.013,69 δολάρια ανά ουγγιά

Οι τιμές του χρυσού πλησίασαν σε υψηλό μήνα τη Δευτέρα, πάνω από τα 2.000 δολάρια η ουγγιά, καθώς η επιφυλακτικότητα πριν από μια σειρά σημαντικών οικονομικών μετρήσεων τροφοδότησε τη ζήτηση για το κίτρινο μέταλλο ως ασφαλές καταφύγιο.
Η αδυναμία του δολαρίου, εν μέσω αυξανόμενων πονταρισμάτων ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) έχει τελειώσει με την αύξηση των επιτοκίων, ωφέλησε επίσης το κίτρινο μέταλλο, όπως και οι ενδείξεις εξασθένησης των οικονομικών συνθηκών σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ο spot χρυσός αυξήθηκε κατά 0,5% στα 2.013,69 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού που λήγουν τον Δεκέμβριο αυξήθηκαν κατά 0,6% στα 2.014,35 δολάρια ανά ουγγιά.

Ανοίγει ο δρόμος για περαιτέρω κέρδη

Ο δρόμος για περαιτέρω κέρδη είναι ανοιχτός, καθώς τα 2.000 αποτελούν βασικό σημείο αντίστασης.
Ωστόσο, θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από τις οικονομικές ενδείξεις που θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα. Στις ΗΠΑ, τα στοιχεία για τις τιμές PCE - το προτιμώμενο μέτρο πληθωρισμού της Fed - αναμένονται την Πέμπτη, όπως και η δεύτερη μέτρηση για το ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου.
Τυχόν ενδείξεις εξασθένησης του πληθωρισμού και της οικονομικής ανάπτυξης είναι πιθανό να αυξήσουν τις προσδοκίες για πρόωρη μείωση των επιτοκίων από τη Fed, γεγονός που θα μπορούσε να είναι θετικό για τις τιμές του χρυσού.
Πέρα από τις ΗΠΑ, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης θα βρίσκονται επίσης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αυτή την εβδομάδα, όπως και οι μετρήσεις της βιομηχανικής παραγωγής και των λιανικών πωλήσεων από την Ιαπωνία.
Τυχόν ενδείξεις επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών σε ολόκληρο τον κόσμο αναμένεται να αυξήσουν τη ζήτηση για χρυσό ως ασφαλές καταφύγιο. Δεδομένου όμως ότι οι περισσότερες μεγάλες κεντρικές τράπεζες έχουν σηματοδοτήσει ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, η πορεία του κίτρινου μετάλλου εξακολουθεί να παραμένει αβέβαιη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης