Τελευταία Νέα
Διεθνή

Albares (ΥΠΕΞ Ισπανίας): Η διεθνής κοινότητα να στηρίξει τη δημιουργία Παλαιστινιακού Κράτους

Albares (ΥΠΕΞ Ισπανίας): Η διεθνής κοινότητα να στηρίξει τη δημιουργία Παλαιστινιακού Κράτους
Είναι η μόνη λύση που μπορεί να εγγυηθεί την ειρήνη και την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή λέει ο Ισπανός ΥΠΕΞ
Να στηρίξει τη δημιουργία ενός Παλαιστινιακού κράτους καλεί τη διεθνή κοινότητα ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, Jose Manuel Albares, αναφέροντας πως αυτή είναι η μόνη λύση που μπορεί να εγγυηθεί την ειρήνη και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Μεσογειακό Φόρουμ, ο Albares είπε πως η Ισπανία έχει προτείνει τη διεξαγωγή μιας διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων μερών το συντομότερο δυνατό.
«Σήμερα πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας για να καλέσουμε όλους, τη διεθνή κοινότητα, να μη χάσει άλλο χρόνο όσον αφορά τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους δίπλα στο Ισραήλ, το οποίο, με την υποστήριξη και τις εγγυήσεις ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας, θα συμβάλει αποφασιστικά στη διασφάλιση ειρήνη και ασφάλεια σε όλη την περιοχή» υπογράμμισε ο Ισπανός ΥΠΕΞ.

Απαράδεκτοι οι θάνατοι αμάχων

Όπως είπε η απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση της Hamas «πρέπει να είναι εντός του πλαισίου του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».
«Ο θάνατος δεκάδων χιλιάδων αθώων Παλαιστινίων στη Γάζα είναι απαράδεκτος.
Απαιτούμε ανθρωπιστική βοήθεια σε επαρκείς ποσότητες για να ανακουφίσουμε την αφόρητη ταλαιπωρία του πληθυσμού της Γάζας.
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να υποφέρουν από έλλειψη τροφίμων, νερού, φαρμάκων και καυσίμων.
Αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ξεκάθαρα ότι η Παλαιστινιακή Αρχή είναι ο μόνος πιθανός εταίρος μας για την ειρήνη», τόνισε ο Ισπανός ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης