Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καλά νέα για το ρούβλι - Η Τράπεζα της Ρωσίας επανεκκινεί τις παρεμβάσεις στην αγορά συναλλάγματος από Ιανουάριο 2024

Καλά νέα για το ρούβλι - Η Τράπεζα της Ρωσίας επανεκκινεί τις παρεμβάσεις στην αγορά συναλλάγματος από Ιανουάριο 2024
Η κεντρική τράπεζα σταμάτησε τον Αύγουστο να αγοράζει συνάλλαγμα μέχρι το τέλος του έτους για να αποφύγει την επιδείνωση των πιέσεων στο ρούβλι
Τις παρεμβάσεις στην εγχώρια αγορά συναλλάγματος θα επανεκκινήσει η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας από τον Ιανουάριο του 2024, λαμβάνοντας υπόψη τις αγορές συναλλάγματος που αναβλήθηκαν από τον Αύγουστο, καθώς και τις δαπάνες της κυβέρνησης από τα κεφάλαια για τη χρηματοδότηση του δημοσιονομικού ελλείμματος.
Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας σταμάτησε τον Αύγουστο να αγοράζει συνάλλαγμα μέχρι το τέλος του έτους για να αποφύγει την επιδείνωση των πιέσεων στο ρούβλι, το οποίο κατρακύλησε πάνω από τα 100 ανά δολάριο τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Επανεκκίνηση των παρεμβάσεων

"Από τον Ιανουάριο του 2024, η Τράπεζα της Ρωσίας επαναλαμβάνει τις πράξεις στην εγχώρια αγορά συναλλάγματος που συνδέονται με την αναπλήρωση και τη χρήση κεφαλαίων του Ταμείου Εθνικού Πλούτου (NWF), συμπεριλαμβανομένων όλων των πράξεων που πραγματοποιήθηκαν με κεφάλαια του Ταμείου το 2023", ανέφερε η κεντρική τράπεζα σε ανακοίνωσή της.
Ανακοινώνοντας την επανέναρξη, η κεντρική τράπεζα πρόσθεσε μια κρίσιμη διευκρίνηση ότι οι παρεμβάσεις της θα αφορούν η διαφορά μεταξύ των αγορών που αναβλήθηκαν από τις 10 Αυγούστου έως τις 31 Δεκεμβρίου και του όγκου των δαπανών του NWF για τη χρηματοδότηση του δημοσιονομικού ελλείμματος της κυβέρνησης για το 2023.

Καλά νέα για το ρούβλι

"Πρόκειται για απροσδόκητα νέα", δήλωσε ο οικονομολόγος της CentroCreditBank, Yevgeny Suvorov, αναμένοντας ότι οι δαπάνες του NWF θα ήταν υψηλότερες από το ποσό των αναβαλλόμενων αγορών.
"Ως εκ τούτου, από τις αρχές του 2024, η κεντρική τράπεζα δεν θα αγοράσει συνάλλαγμα (αυτό που δεν αγόρασε τον Αύγουστο-Δεκέμβριο), αλλά θα αυξήσει τις πωλήσεις της", δήλωσε ο Suvorov. "Αυτά είναι πολύ καλά νέα για το ρούβλι!", τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης