Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde (ΕΚΤ): Δεν είναι η ώρα να κηρύξουμε τη νίκη επί του πληθωρισμού

Lagarde (ΕΚΤ): Δεν είναι η ώρα να κηρύξουμε τη νίκη επί του πληθωρισμού
Η επικεφαλής της ΕΚΤ Christine Lagarde ανάφερε ακόμα ότι αναμένει να συνεχιστεί η εξασθένιση των πληθωριστικών πιέσεων
Οι πληθωριστικές πιέσεις στην ευρωζώνη μειώνονται, αλλά οι μισθολογικές αυξήσεις παραμένουν ισχυρές, τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τη Δευτέρα, λέγοντας ότι η μάχη κατά του πληθωρισμού δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.
«Δεν είναι η ώρα να κηρύξουμε τη νίκη», υπογράμμισε η Lagarde σε συνάντηση με ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες.
«Πρέπει να μείνουμε προσεκτικοί στις διάφορες δυνάμεις που επηρεάζουν τον πληθωρισμό και να επικεντρωθούμε στην εντολή μας για σταθερότητα των τιμών», πρόσθεσε.
«Αναμένουμε ότι η διατήρηση των επιτοκίων στα τρέχοντα επίπεδα για επαρκώς μεγάλο διάστημα θα έχει σημαντική συνεισφορά στην αποκατάσταση της σταθερότητας των τιμών», τόνισε.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η Lagarde ανάφερε ακόμα ότι αναμένει να συνεχιστεί η εξασθένιση των πληθωριστικών πιέσεων, αλλά ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή ενδέχεται να κινηθεί υψηλότερα τους επόμενους μήνες.
Προειδοποίησε, παράλληλα, ότι οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές της οικονομίας περιβάλλονται από «σημαντική αβεβαιότητα».
Η Lagarde σημείωσε ακόμα ότι η ΕΚΤ μπορεί να συζητήσει σύντομα αν θα σταματήσει πρόωρα την επανεπένδυση των εσόδων από τα ομόλογα που έχει αγοράσει μέσω του έκτακτου προγράμματος που εφάρμοσε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

www.bankingenws.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης