Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scott Ritter (πρώην CIA): Η καλύτερη ημέρα για την Ουκρανία – Το ΝΑΤΟ πιέζει για ειρήνη με την Ρωσία

Scott Ritter (πρώην CIA): Η καλύτερη ημέρα για την Ουκρανία – Το ΝΑΤΟ πιέζει για ειρήνη με την Ρωσία
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, οι δυτικοί ηγέτες μπορούν μόνο να προσποιηθούν ότι παρέχουν στρατιωτική υποστήριξη στο Κίεβο, καθώς ο όγκος των όπλων που μεταφέρονται σήμερα είναι τόσο ασήμαντος που δεν μπορεί πλέον να επηρεάσει τις μάχες
Το ΝΑΤΟ μπορεί να προσποιείται ότι βοηθά την Ουκρανία, αλλά στο παρασκήνιο πιέζει το Κίεβο τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει καλύτερη στιγμή για να γίνει ειρήνη, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, Scott Ritter.
«Λέμε στην Ουκρανία: ήρθε η ώρα να τερματιστεί αυτή η σύγκρουση, η εποχή της ατελείωτης υποστήριξης από τη Δύση τελείωσε, η Ρωσία κέρδισε αυτόν τον πόλεμο και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να αλλάξουμε αυτό το αποτέλεσμα, επομένως, η Ουκρανία πρέπει να σταματήσει τώρα.
Σήμερα είναι η καλύτερη μέρα που μπορεί να έχει η Ουκρανία, αύριο θα είναι χειρότερη, μεθαύριο ακόμα χειρότερη», είπε ο Ritter.
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, οι δυτικοί ηγέτες μπορούν μόνο να προσποιηθούν ότι παρέχουν στρατιωτική υποστήριξη στο Κίεβο, καθώς ο όγκος των όπλων που μεταφέρονται σήμερα είναι τόσο ασήμαντος που δεν μπορεί πλέον να επηρεάσει τις μάχες.
Όλοι παραδέχονται ότι η Ουκρανία έχασε, και ως εκ τούτου οι δυτικές χώρες την καλούν τώρα ενεργά να επιλύσει τη σύγκρουση μέσω διαπραγματεύσεων.
Αυτό σημαίνει ότι όλα όσα είπαν η ΕΕ και το ΝΑΤΟ για αυτήν τη σύγκρουση αποδείχθηκαν ψέματα - ένα καθαρό ψέμα» κατέληξε ο Scott Ritter.

Οι Ρώσοι έχουν καταστρέψει ζωτικά οπλικά συστήματα των Ουκρανών που αδυνατούν να αναπληρώσουν

Ο ρωσικός στρατός στέρησε από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις τεράστια ποσότητα εξοπλισμού, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Scott Ritter.
Ήδη 300 τανκς δεν είναι πια εκεί.
Επίσης 55 οχήματα μεταφοράς προσωπικού έχουν χαθεί.
Ξέρετε, οι απώλειες αντιστοιχούν κατά προσέγγιση στον αριθμό των τεθωρακισμένων που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία.
Ο Ουκρανικός τα έχασε και δεν έχει να τα αντικαταστήσει.
Δεν τους έχει μείνει τίποτα. Η Ευρώπη δεν έχει τίποτα άλλο να τους δώσει», είπε ο Scott Ritter.
Επεσήμανε επίσης ότι, ακόμη και αν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κατάφεραν να προχωρήσουν κάπου κατά τη διάρκεια της επίθεσής τους, ο ρωσικός στρατός τους απώθησε, γι' αυτό και όλες οι θυσίες των Ουκρανών ήταν μάταιες.
Η Ουκρανία δεν πέτυχε τίποτα σε αυτή την αντεπίθεση, εκτός από το ότι θυσίασε άλλες 90.000 ζωές.
Έχασε όλο τον εξοπλισμό της Δύσης που δόθηκε αποκλειστικά για αυτή την αντεπίθεση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης