Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medinsky (Ρωσία): Θα υπογράφαμε συνθήκη ειρήνης με την Ουκρανία, αλλά δεν ήθελε η Δύση

Medinsky (Ρωσία): Θα υπογράφαμε συνθήκη ειρήνης με την Ουκρανία, αλλά δεν ήθελε η Δύση
Ο Πρόεδρος της Διατμηματικής Επιτροπής για την Ιστορική Εκπαίδευση της Ρωσίας Vladimir Medinsky μίλησε για τις απαιτήσεις της Μόσχας στις διαπραγματεύσεις με το Κίεβο
Η αναγνώριση της Κριμαίας ως ρωσικού εδάφους ήταν ένας από τους βασικούς όρους της Μόσχας κατά τις διαπραγματεύσεις με το Κίεβο την άνοιξη του 2022, δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Vladimir Medinsky.
«Η απαίτηση για ουδετερότητα και μη είσοδο της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ήταν πολύ σημαντική, αλλά η αναγνώριση της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία ήταν άνευ όρων απαίτησή μας» είπε.
Ο Medinsky σημείωσε ότι η Ρωσία επεδίωξε επίσης την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των δημοκρατιών του Donbass.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα προέβαλε την ανάγκη προστασίας του ρωσόφωνου πληθυσμού στην περιοχή.
Όπως σημειώνεται, η Ρωσία δεν έθεσε ποτέ ως στόχο να κατακτήσει την Ουκρανία, αλλά οι δυτικές χώρες και ο Vladimir Putin έσυραν και τα δύο κράτη σε εχθροπραξίες, πρόσθεσε ο Medinsky.
Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας τόνισε ότι εάν το Κίεβο είχε υπογράψει συνθήκη ειρήνης τον Απρίλιο του περασμένου έτους, θα είχε σώσει εκατοντάδες χιλιάδες ζωές στρατιωτών των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων.
Επεσήμανε δε ότι τον Απρίλιο του 2022, εκτός από τον Βρετανό πρωθυπουργό Boris Johnson, οι επικεφαλής του State Department και του Πενταγώνου, καθώς και άλλοι «σύμβουλοι», πέταξαν στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας και «συμβούλεψαν» την κυβέρνηση να μη συνάψει συνθήκη ειρήνης.
Ο Medinsky είπε ακόμη ότι τώρα η σύναψη ειρήνης με το Κίεβο είναι δυνατή εάν εκπληρωθούν οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Η Ρωσία δεν αρνήθηκε ποτέ τις διαπραγματεύσεις, κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης