Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά 7 μηνών ο χρυσός, στα 2.044 δολ. - Τελείωσε με τις αυξήσεις επιτοκίων η Fed

Σε υψηλά 7 μηνών ο χρυσός, στα 2.044 δολ. - Τελείωσε με τις αυξήσεις επιτοκίων η Fed
Ζήτηση για χρυσό ως ασφαλές καταφύγιο
Σε υψηλά σχεδόν επτά μηνών ενισχύονται οι τιμές του χρυσού στις συναλλαγές της Ασίας, καθώς μια σειρά ήπιων δηλώσεων από αξιωματούχους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), ενίσχυσε τα πονταρίσματα για μια πρόωρη στροφή της κεντρικής τράπεζας.
Η πτώση του δολαρίου- σε χαμηλά σχεδόν τεσσάρων μηνών, ευνόησε το κίτρινο μέταλλο, όπως και η υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων.
Το 10ετές επιτόκιο υποχώρησε σε χαμηλό δύο μηνών.

Επιφυλακτικοι οι επενδυτές

Η επιφυλακτικότητα εν όψει της ανακοίνωσης βασικών οικονομικών μετρήσεων αυτή την εβδομάδα -από τις ΗΠΑ και την Κίνα- διατήρησε επίσης τη ζήτηση για χρυσό ως ασφαλές καταφύγιο, ειδικά καθώς αρκετά αδύναμα στοιχεία από την Ιαπωνία και την ευρωζώνη τροφοδότησαν τις ανησυχίες για παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση.
Ο sport χρυός αυξήθηκε 0,1% στα 2.044,08 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού που λήγουν τον Δεκέμβριο αυξήθηκαν 0,2% στα 2.044,20 δολάρια ανά ουγγιά.
Οι τιμές spot απείχαν πλέον περίπου 30 δολάρια από το υψηλό ρεκόρ που άγγιξε νωρίτερα φέτος.
Αξιωματούχοι της Fed δήλωσαν ότι η τράπεζα πρέπει να είναι πιο προσεκτική στη διατήρηση των επιτοκίων υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και ότι η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού μπορεί να ωθήσει την τράπεζα σε χαλάρωση της πολιτικής νωρίτερα από το αναμενόμενο

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης