Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Συντριβή αεροσκάφους των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων με 8 επιβαίνοντες στη θάλασσα - Ένας νεκρός

Ιαπωνία: Συντριβή αεροσκάφους των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων με 8 επιβαίνοντες στη θάλασσα - Ένας νεκρός
Από το 2012 έχουν σημειωθεί 5 δυστυχήματα με Osprey, με 19 νεκρούς συνολικά
(upd)  Στη θάλασσα, ανοιχτά της νότιας Ιαπωνίας, συνετρίβη ένα αεροσκάφος Osprey των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων με 8 επιβαίνοντες,  εκ των οποίων ο ένας εντοπίστηκε νεκρός,  σύμφωνα με την ιαπωνική ακτοφυλακή.
Στο σημείο της συντριβής του υβριδικού αεροσκάφους, που είναι οριζόντιας και κάθετης προσγείωσης-απογείωσης σαν ελικόπτερο, επιχειρεί έρευνες εντοπισμού και διάσωσης η ιαπωνική ακτοφυλακή, συλλέγονατς συντρίμμια
Αν και το τι ακριβώς συνέβη δεν έγινε γνωστό, εκπρόσωπος της ιαπωνικής ακτοφυλακής ανέφερε ότι "σήμερα λάβαμε μια πληροφορία στις 14:47 (07:47 ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με την οποία ένα Osprey των  Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ συνετρίβη κοντά στο νησί Yakushima, στην επαρχία Kagoshima". Εκτιμάται ότι το σημείο της συντριβής είναι περίπου 1 χιλιόμετρο ανατολικά του νησιού.
Σύμφωνα με το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK, το αεροσκάφος αυτό είχε αναχωρήσει από την αμερικανική αεροναυτική βάση του Iwakuni, κοντά στη Χιροσίμα, στη δυτική Ιαπωνία, για να μεταβεί σε άλλη αμερικανική στρατιωτική βάση στην Okinawa, στο νοτιοδυτικό άκρο του ιαπωνικού αρχιπελάγους.
Υπήρξαν αναφορές ότι ο αριστερός κινητήρας έπιασε φωτιά  καθώς το αεροσκάφος έπεφτε.

Από το 2012 πέντε θανατηφόρα δυστυχήματα με Osprey

Τα Osprey, που είναι προϊόν συνεργασίας της Αμερικανικής εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών Boeing και της ειδικής στα ελικόπτερα Bell, αποτελούν αντικείμενο συζητήσεων εδώ και καιρό εξαιτίας των δυστυχημάτων που έχουν σημειωθεί με αυτό το αεροσκάφος από το 2012.
Το πλέον πρόσφατο αυτό στα τέλη Αυγούστου στη βόρεια Αυστραλία, όπου συνετρίβη ένα Osprey με 23 Αμερικανούς πεζοναύτες, εκ τνω οποίων οι τρεις σκοτώθηκαν.
Σημειώνεται ότι από το 2012 έχουν σημειωθεί 5 δυστυχήματα με Osprey, με 19 νεκρούς συνολικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης