Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Να ετοιμαστούμε για πολυετή πόλεμο στην Ουκρανία – Μην υποτιμάμε τη Ρωσία

Μήνυμα Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Να ετοιμαστούμε για πολυετή πόλεμο στην Ουκρανία – Μην υποτιμάμε τη Ρωσία
Τα F-16 από μόνα τους δεν μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης είπε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα
Σαφές μήνυμα στην Ουκρανία αλλά και στα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ να ετοιμαστούν για έναν μακροχρόνιες και πολύπλοκες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία έστειλε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, ο οποίος παραδέχθηκε πως οι παραδόσεις των αμερικανικών μαχητικών F-16 δεν πρόκειται από μόνες τους να αλλάξουν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.
«Τα F-16 θα ενισχύσουν την αεράμυνα της Ουκρανίας.
Όμως, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν υπάρχει κανένα οπλικό σύστημα που από μόνο του θα άλλαζε την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.
Είναι θέμα ταυτόχρονου συνδυασμού πολλών δυνατοτήτων.
Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μακροχρόνιες και περίπλοκες πολεμικές επιχειρήσεις» ανέφερε ο Stoltenberg μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ – Ουκρανίας, το οποίο υιοθέτησε ένα πρόγραμμα συνεργασίας για το 2024 που προβλέπει τη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας της Ουκρανίας καθώς και την εκπαίδευση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων από το ΝΑΤΟ.

Μην υποτιμάμε τη Ρωσία

Επιπλέον, ο Stoltenberg υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση το ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να υποτιμήσει τη Ρωσία και την ικανότητα της να συνεχίσει να διεξάγει τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ υπογράμμισε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία έκανε τη Ρωσία να εξαρτάται περισσότερο από την Κίνα και της στοίχισε ένα σημαντικό μέρος των συμβατικών της δυνάμεων.
«Όλα αυτά υπογραμμίζουν το στρατηγικό λάθος του Putin να εισβάλει στην Ουκρανία.
Όμως, δεν πρέπει να υποτιμούμε τη Ρωσία.
«Η οικονομία της Ρωσίας βρίσκεται σε πολεμική βάση.
Ο Putin έχει υψηλή ανοχή για τα θύματα και οι ρωσικοί στόχοι στην Ουκρανία δεν έχουν αλλάξει» είπε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ.

Πιο κοντά

Επιπλέον, συζητήθηκαν οι μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να υλοποιήσει το Κίεβο έτσι ώστε η Ουκρανία να πλησιάσει περισσότερο το ΝΑΤΟ.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως το ΝΑΤΟ αναπτύσσει έναν οδικό χάρτη για τη μετάβαση της Ουκρανίας στην πλήρη διαλειτουργικότητα των συστημάτων και των δυνάμεων της με το ΝΑΤΟ.
«Μαζί, θα μετατρέψουμε το Πακέτο Ολοκληρωμένης Βοήθειας σε ένα πολυετές πρόγραμμα για να βοηθήσουμε στην ανοικοδόμηση του τομέα ασφάλειας και άμυνας της Ουκρανίας και να υποστηρίξουμε τη μακροπρόθεσμη αποτροπή και άμυνα της Ουκρανίας.
Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών, αναπτύσσουμε έναν οδικό χάρτη για την πλήρη μετάβαση της Ουκρανίας στη διαλειτουργικότητα με το ΝΑΤΟ» επισημαίνει η κοινή δήλωση.

Γ’ Παγκόσμιος αν η Ουκρανία γινόταν τώρα μέλος του ΝΑΤΟ

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Peter Szijjarto υποστήριξε ότι δεν υπάρχει θέμα ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αυτή τη στιγμή, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε την κήρυξη του Γ’ Παγκοσμίου πολέμου.
Σημειώνεται πως το ΝΑΤΟ έχει καταστήσει σαφές πως όσο διαρκεί ο πόλεμος με τη Ρωσία, η Ουκρανία δεν μπορεί να γίνει μέλος της Συμμαχίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης