Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφυροκόπημα Εργατικών στον Sunak για τα Γλυπτά του Παρθενώνα : «Ο άνθρωπος με το ανάποδο άγγιγμα του Μίδα»

Σφυροκόπημα Εργατικών στον Sunak για τα Γλυπτά του Παρθενώνα : «Ο άνθρωπος με το ανάποδο άγγιγμα του Μίδα»
«Έχει σκάψει πιο πέρα ​​και από αυτήν την τρύπα που έφτιαξε για τον εαυτό του» τονίζει ο ηγέτης των Εργατικών για τον Βρετανό πρωθυπουργό Sunak
O Εργατικός Keith Starmer επιτέθηκε σφόδρα στον Rishi Sunak, ανασύροντας μία φράση που κάποτε είχε χρησιμοποιηθεί ενάντια σε έναν άλλο πρωθυπουργό των Τόρηδων, τον John Major, προκειμένου να επικρίνει την ακύρωση της συνάντησής του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ειδικότερα, ο ηγέτης των Εργατικών τόνισε στη Βουλή των Κοινοτήτων πως είναι ειρωνικό ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Sunak «ξαφνικά έχει τόσο έντονο ενδιαφέρον για την ελληνική κουλτούρα όταν έχει γίνει ξεκάθαρα ο άνθρωπος με το αντίστροφο άγγιγμα του Μίδα. Ό,τι αγγίζει στρέφεται εναντίον του… ίσως η υπουργός εσωτερικών μπορεί να με βοηθήσει εδώ.».
Μάλιστα, ο Guardian σχολιάζει ότι με αυτό τον καθ' όλα ειρωνικό τρόπο ο Starmer «κατεδάφισε» τον πολιτικό του αντίπαλο, παρότι, όπως αναφέρει η ιστορική εφημερίδα, ενέχει πάντα ρίσκο η χρησιμοποίηση μίας παλιάς, επιτυχημένης ατάκας, για δεύτερη φορά, με εξίσου πετυχημένο τρόπο.
Το ζήτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα επισκίασε θέματα που βρίσκονται υψηλότερα στη βρετανική ατζέντα, όπως το μεταναστευτικό, αλλά σήμερα το πρόβλημα του Sunak ήταν να «δικαιολογήσει το σνομπάρισμα του Μητσοτάκη», σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο.
Πάντως, ο Keith Starmer συνέχισε το κοινοβουλευτικό σφυροκόπημα στον Sunak επισημαίνοντας σε υψηλούς τόνους:
«Αφήστε το Βρετανικό Μουσείο, είναι ο πρωθυπουργός που προφανώς έχει χάσει τα Μάρμαρά του.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός ήρθε στο Λονδίνο για να τον συναντήσει, ως σύμμαχος μέλος του ΝΑΤΟ, ως οικονομικό σύμμαχο, ένας από τους σημαντικότερους εταίρους μας στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.
Αλλά αντί να χρησιμοποιήσει αυτή τη συνάντηση για να συζητήσει αυτά τα σοβαρά ζητήματα, προσπάθησε να τον ταπεινώσει και την ακύρωσε την τελευταία στιγμή.
Γιατί τέτοια μικροπολιτική, πρωθυπουργέ;».
Στις αιτιάσεις, που ήρθαν με την απάντηση του Sunak, ότι πράγματι «συζητάει τα σοβαρά ζητήματα με τους εταίρους», καθώς και ότι οι ελληνικές δεσμεύσεις παραβιάστηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Keith Starmer ανταπάντησε και πάλι σε οξείς τόνους στον Βρετανό πρωθυπουργό:
«Συζήτησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό για την οικονομία, την ασφάλεια, τη μετανάστευση, του είπα επίσης ότι δεν θα αλλάξουμε τον νόμο για τα μάρμαρα. Δεν είναι τόσο δύσκολο, κύριε πρωθυπουργέ».
Ακολούθως, ο Sunak έπαιξε το «αντί-ΕΕ» χαρτί του, σημειώνοντας ότι ο ηγέτης των Εργατικών υποστηρίζει ανοιχτά μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της Μεγάλης Βρετανίας.
Κι σε αυτό το σημείο ο Starmer πήρε την κατάλληλη πάσα για να επιφέρει το τελειωτικό, κοινοβουλευτικό πλήγμα στον Συντηρητικό του αντίπαλο, στον οποίο απάντησε:
«Ο πρωθυπουργός λέει τώρα ότι η συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας στηρίζει κατά κάποιο τρόπο την ΕΕ αντί να συζητά σοβαρά ζητήματα. Απλώς έχει σκάψει πιο πέρα ​​και από αυτήν την τρύπα που έφτιαξε για τον εαυτό του. Αντί να ασχολείται με τα γεγονότα, συνεχίζει τον μονοπρόσωπο πόλεμο του ενάντια στην πραγματικότητα.».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης