Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρή γλώσσα Erdogan κατά του Ισραήλ: Χασάπης της Γάζας ο Netanyahu, σπέρνει τον αντισημιτισμό σε όλο τον κόσμο

Σκληρή γλώσσα Erdogan κατά του Ισραήλ: Χασάπης της Γάζας ο Netanyahu, σπέρνει τον αντισημιτισμό σε όλο τον κόσμο
«Ο Netanyahu έχει ήδη γράψει το όνομά του στην ιστορία ως ο χασάπης της Γάζας», τόνισε σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν ζωντανά στην τουρκική τηλεόραση
Ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayipp Erdogan καταφέρθηκε με σκληρή γλώσσα κατά του Ισραήλ και του πρωθυπουργού του Netanyahu, χαρακτηρίζοντάς τον «χασάπη της Γάζας», ενώ τον κατηγόρησε ότι με τη στάση του «σπέρνει αντισημιτισμό σε όλο τον κόσμο».
Ο Ερντογάν έχει επικρίνει επανειλημμένα το Ισραήλ για το μέγεθος ττης καταστροφής που προκλήθηκε από την απάντησή του στην άνευ προηγουμένου διασυνοριακή επίθεση των μαχητών της Hamas της 7ης Οκτωβρίου.
Έχει χαρακτηρίσει το Ισραήλ «τρομοκρατικό κράτος», ενώ την ίδια στιγμή αποκαλεί τη Hamas «απελευθερωτική οργάνωση».
Σήμερα (29/11) ο Τούρκος πρόεδρος κλιμάκωσε τις φραστικές επιθέσεις, κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του στην ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος AKP.
«Ο Netanyahu έχει ήδη γράψει το όνομά του στην ιστορία ως ο χασάπης της Γάζας», τόνισε σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν ζωντανά στην τουρκική τηλεόραση.
Ενώ υποστήριξε σε οξείς τόνους ότι «ο Netanyahu θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια όλων των Εβραίων στον κόσμο υποστηρίζοντας τον αντισημιτισμό με τις δολοφονίες που διέπραξε στη Γάζα».
Η αιχμηρή ρητορική του Ερντογάν απείλησε να διαρρήξει τις φαινομενικά βελτιωμένες σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ.
Οι δύο πλευρές πέρυσι διόρισαν εκ νέου πρεσβευτές μετά από μια δεκαετή ρήξη στις διμερείς σχέσεις.
Ωστόσο, ο πόλεμος στη Γάζα εξώθησε το Ισραήλ να ανακαλέσει όλο το διπλωματικό προσωπικό του από την Τουρκία και άλλες χώρες της περιοχής ως προληπτικό μέτρο ασφαλείας.
Η Τουρκία απέσυρε επίσης τον απεσταλμένο της στο Τελ Αβίβ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσέγγιση του Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης