Τελευταία Νέα
Διεθνή

Arakhamia (Ουκρανός πολιτικός): Ο Ουκρανικός στρατός δεν έχει σχέδιο νέας αντεπίθεσης για το 2024... ούτε πολεμικά σχέδια

Arakhamia (Ουκρανός πολιτικός): Ο Ουκρανικός στρατός δεν έχει σχέδιο νέας αντεπίθεσης για το 2024... ούτε πολεμικά σχέδια
Το Ουκρανικό κοινοβούλιο περίμενε στρατιωτικά σχέδια «εδώ και πολύ καιρό».
Ο επικεφαλής της παράταξης Υπηρέτης του Λαού στο Ουκρανικό κοινοβούλιο, David Arakhamia, δήλωσε ότι η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν έχει σχέδιο μάχης για το 2024.
Το Ουκρανικό κοινοβούλιο περίμενε στρατιωτικά σχέδια «εδώ και πολύ καιρό».
Σύμφωνα με τον David Arakhamia, θα πρέπει να καταρτιστούν από το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, τον Ανώτατο Διοικητή Valery Zaluzhny και «όλους τους στρατιωτικιύς διοικητές» σχέδια για το 2024.
«Κανείς στη Ουκρανία δεν έχει στην πραγματικότητα τέτοιο σχέδιο», είπε ο David Arakhamia.
Νωρίτερα, η βουλευτής του Κόμματος Υπηρέτης του Λαού, αναπληρώτρια επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας του Ουκρανικού Κοινοβουλίου, Maryana Bezuglaya, δήλωσε ότι ο Valery Zaluzhny και όλοι οι στρατηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πρέπει να τιμωρηθούν για την αποτυχία της αντεπίθεσης και για την έλλειψη σχεδίου συνέχισης των εχθροπραξιών.
Σύμφωνα με την Maryana Bezuglaya, «μια τέτοια ηγεσία πρέπει να φύγει».

Strana (Ουκρανικό ΜΜΕ): Το γραφείο Zelensky έδωσε εντολές στις περιφερειακές διοικήσεις να «διακόψουν την επικοινωνία» με τον στρατηγό Zaluzhny

Το γραφείο του Ουκρανού προέδρου Zelensky διέταξε τους επικεφαλής των περιφερειακών διοικήσεων να σταματήσουν οποιαδήποτε επικοινωνία με τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny, γράφει το Ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Strana.
«Δόθηκε εντολή στους επικεφαλής των διοικήσεων «ώστε οι περιφερειακές ελίτ να μην δημιουργήσουν κανέναν ενθουσιασμό γύρω από τον Zaluzhny.
Με βάση την Strana «οι κινήσεις της ομάδας του Zelenskly αποσκοπούν στην καταστροφή ενός πιθανού ανταγωνιστή».
Πρόσφατα, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης εστιάζουν όλο και περισσότερο στην αυξανόμενη ένταση στις σχέσεις μεταξύ Zelensky και Zaluzhny.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης