Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή Elon Musk για τις διαφημίσεις - «Δεν θα με εκβιάσουν με χρήματα... δεν με ενδιαφέρει αν με μισούν»

Οργή Elon Musk για τις διαφημίσεις - «Δεν θα με εκβιάσουν με χρήματα... δεν με ενδιαφέρει αν με μισούν»
Οι εμπρηστικές αναρτήσεις του Musk στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ άλλων, οδήγησαν μεγάλους διαφημιστές, όπως η Disney, η Apple, και πολλοί άλλοι, να αναστείλουν τις καμπάνιες
Οργισμένος κατά των διαφημιζόμενων στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης Elon Musk, μιλώντας στη σύνοδο κορυφής DealBook 2023 στη Νέα Υόρκη, χλευάζοντας αυτούς που εγκατέλειψαν την πλατφόρμα λόγω των αντισημιτικών αναρτήσεων.
«Αν κάποιος προσπαθήσει να με εκβιάσει με διαφημίσεις ή με χρήματα... ένα έχω να πω: άντε γ****!. Είναι ξεκάθαρο;», ανέφερε ο Musk.
Μάλιστα, υπονόησε ότι οι θαυμαστές του θα μποϊκοτάρουν αυτούς τους διαφημιστές σε είδος.
«Όλος ο κόσμος θα ξέρει ότι αυτοί οι διαφημιστές σκότωσαν την εταιρεία και θα το τεκμηριώσουμε με μεγάλη λεπτομέρεια», απείλησε ο Musk.
Μάλιστα ανέφερε ότι «δεν έχει κανένα πρόβλημα να τον μισούν».

Εντάσεις μεταξύ Musk και επιχειρήσεων

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Musk προώθησε και μερικές φορές υποστήριξε αυτό που ο Λευκός Οίκος αποκάλεσε «αντισημιτικό και ρατσιστικό μίσος» στο X, πρώην Twitter, την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που κατέχει και διευθύνει ως CTO.
Ονόμασε αυτά τα tweets, «ένα από τα πιο ανόητα αν όχι το πιο ανόητο πράγμα που έχω κάνει ποτέ στην πλατφόρμα».
«Λυπάμαι για αυτό το tweet ή ανάρτηση», πρόσθεσε.
Οι εμπρηστικές αναρτήσεις του Musk στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ άλλων, οδήγησαν μεγάλους διαφημιστές, όπως η Disney, η Apple, και πολλοί άλλοι, να αναστείλουν τις καμπάνιες εκεί και οδήγησαν ορισμένους διάσημους χρήστες να εγκαταλείψουν την πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένης της δήμαρχου του Παρισιού Anne Hidalgo.
Ο ίδιος ο Musk αρνήθηκε ότι είναι αντισημίτης και είπε ότι στο X, «οι σαφείς εκκλήσεις για ακραία βία είναι αντίθετες με τους όρους παροχής υπηρεσιών μας και θα οδηγήσουν σε αναστολή».
Ταξίδεψε επίσης στο Ισραήλ αυτή την εβδομάδα, όπου συναντήθηκε και μίλησε με τον πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu.
Όταν ο Netanyahu είπε ότι ήθελε να «ξανα-οικοδομήσει» τη Γάζα, ο Musk προσφέρθηκε να βοηθήσει.
Προηγουμένως, είχε πει ότι ήθελε να φέρει την υπηρεσία δορυφορικών επικοινωνιών SpaceX, Starlink, στην περιοχή και συγκεκριμένα σε ανθρωπιστικές οργανώσεις στη Γάζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης