Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blinken (Αμερικανός ΥΠΕΞ): Η Ουκρανία είναι καθ' οδόν προς το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση

Blinken (Αμερικανός ΥΠΕΞ): Η Ουκρανία είναι καθ' οδόν προς το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση
H Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ όταν οι σύμμαχοι συμφωνήσουν ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις τόνισε ο Blinken
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ A. Blinken δήλωσε ότι η Ουκρανία βρίσκεται καθ' οδόν προς το ΝΑΤΟ και θα ενταχθεί όταν πληροί τις προϋποθέσεις για ένταξη.
«Επιβεβαιώσαμε τις δεσμεύσεις που δόθηκαν στο Βίλνιους της Λιθουανίας ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ όταν οι σύμμαχοι συμφωνήσουν ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις», είπε σε συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών Kuleba.
Μετά τη συνάντηση των επικεφαλής των τμημάτων εξωτερικών υποθέσεων των χωρών του ΝΑΤΟ, υποσχέθηκε ότι όλα τα μέλη της συμμαχίας θα συνεχίσουν να προμηθεύουν την Ουκρανία ότι είναι απαραίτητο για να αντιμετωπιστεί η Ρωσία.
Ο Blinken είπε ότι οι Ουκρανοί έχουν κάνει «εξαιρετικές επιτυχίες» στρατιωτικά.
«Το βλέπουμε αυτό, για παράδειγμα, τώρα στη Μαύρη Θάλασσα, όπου η Ουκρανία απώθησε τον ρωσικό στόλο και είναι σε θέση να εξάγει τρόφιμα και άλλα προϊόντα στον έξω κόσμο, ο οποίος το έχει ανάγκη», τόνισε ο Blinken με την διαφορά ωστόσο ότι αυτό είναι μια φαντασίωση του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών.
Ο Kuleba, ο οποίος συμμετείχε σε συνεδρίαση του συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ουκρανίας στις Βρυξέλλες, είπε ότι άκουσε από τους δυτικούς συμμάχους «όχι» στην κούραση από τη σύγκρουση και ένα ξεκάθαρο «ναι στην υποστήριξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης