Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με την πλάτη στον τοίχο οι Δημοκρατικοί - Χωρίς Plan B για τις εκλογές 2024, αν δεν κατέβει ο 81χρονος Biden

Με την πλάτη στον τοίχο οι Δημοκρατικοί - Χωρίς Plan B για τις εκλογές 2024, αν δεν κατέβει ο 81χρονος Biden
Οι πιστοί του Biden, επικαλούμενοι το ιστορικό του στο αξίωμα, υποστηρίζουν ότι το κόμμα δεν χρειάζεται ένα εφεδρικό σχέδιο
Σχετικά Άρθρα
Το Δημοκρατικό Κόμμα δεν έχει σχέδιο Β, αν ο πρόεδρος Joe Biden αποφάσιζε για οποιονδήποτε λόγο να σταματήσει την εκστρατεία επανεκλογής του το 2024, και μια ξαφνική ανάγκη αντικατάστασής του θα προκαλούσε μια βρώμικη εσωκομματική μάχη, όπως μεταδίδει το Reuters.
Παρά τα αδύναμα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις και τις ερωτήσεις σχετικά με την ηλικία του, ο Biden επέμεινε στο σχέδιό του να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία, αφού καθάρισε το πεδίο από σοβαρούς Δημοκρατικούς διεκδικητές, όταν ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος.
Ακόμα και αν περισσότεροι Δημοκρατικοί υποψήφιοι έμπαιναν τώρα στο παιχνίδι, η πορεία προς τα εμπρός θα ήταν ασαφής, καθώς οι προθεσμίες για την εγγραφή στο ψηφοδέλτιο των προκριματικών εκλογών σε κρίσιμες πολιτείες όπως η Νεβάδα, η Νότια Καρολίνα και η Τζόρτζια έχουν ήδη παρέλθει.
Οι πιστοί του Biden, επικαλούμενοι το ιστορικό του στο αξίωμα, υποστηρίζουν ότι το κόμμα δεν χρειάζεται ένα εφεδρικό σχέδιο για να νικήσει τον πιθανό υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Donald Trump

Τα σενάρια

Μεταξύ των πιθανών σεναρίων εάν ο πρόεδρος, 81 ετών, αποχωρήσει: Οι Δημοκρατικοί θα μπορούσαν να επιλέξουν άλλον υποψήφιο τον ερχόμενο Αύγουστο στο συνέδριό τους, ή ακόμη και αργότερα, σύμφωνα με τους κανόνες του κόμματος.
Το Reuters μίλησε με πολλούς νυν και πρώην αξιωματούχους, οι οποίοι, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι επιθυμούν τη διαδοχή του Biden, αναγνωρίζουν ότι το κόμμα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αναταραχή σε περίπτωση που ο γηραιότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα υγείας ή αποχωρήσει για άλλους λόγους κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης για τον Λευκό Οίκο.
Η αντιπρόεδρος Kamala Harris, η οποία αντιμετωπίζει τα δικά της προβλήματα δημοτικότητας, δεν θα τον αντικαθιστούσε αυτόματα ως κορυφαίο υποψήφιο αν εκείνος αποχωρούσε- θα επωφελούνταν από την κοινή υποδομή της εκστρατείας τους αν έθετε υποψηφιότητα για πρόεδρος εν τη απουσία του, αλλά και άλλοι Δημοκρατικοί θα έμπαιναν πιθανότατα στην κούρσα.
"Δεν υπάρχει σχέδιο Β. Αν αυτός ... ξαφνικά δεν έθετε υποψηφιότητα, όλοι όσοι γνωρίζετε θα έβαζαν υποψηφιότητα. H αντιπρόεδρος δεν φοβίζει κανέναν", δήλωσε στο Reuters ανώτερος Δημοκρατικός.
Εάν ο Biden αποσυρθεί ενώ οι προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών είναι σε εξέλιξη, άλλοι υποψήφιοι θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στην κούρσα, ανάλογα με τις απαιτήσεις κατάθεσης των πολιτειακών δηλώσεων.
Συνήθως χρειάζονται μήνες για να στηθεί μια προεδρική εκστρατεία και να συγκεντρωθούν τα χρήματα για να κατέβει κάποιος υποψήφιος, και οι προθεσμίες για να μπει κανείς στο ψηφοδέλτιο σε σημαντικές πολιτείες, όπως η Καλιφόρνια, το Ιλινόις και το Μίσιγκαν, πλησιάζουν τις επόμενες εβδομάδες.
Οι Δημοκρατικοί αξιωματούχοι είναι ενωμένοι πίσω από τον πρόεδρo.
"Ο Joe Biden θα είναι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών και θα νικήσει όποιον εξτρεμιστή MAGA προτείνουν οι Ρεπουμπλικάνοι", δήλωσε ο εκπρόσωπος της εκστρατείας του, Daniel Wessel, αναφερόμενος στο σύνθημα του πρώην προέδρου Τραμπ "Make America Great Again".
Ο 77χρονος Trump, ο επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, αντιμετωπίζει επίσης ανησυχίες για την ηλικία του και μια σειρά από κατηγορίες, όπως κακός χειρισμός απόρρητων εγγράφων και ανάμειξη στις εκλογές του 2020, τις οποίες έχασε από τον Biden.
Ο ίδιος αρνείται ότι έχει διαπράξει αδικήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης