Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φουλ επίθεση Trump σε Dimon (JP Morgan): Είναι υπερεκτιμημένος - «Ήρθε επαιτώντας στον Λευκό Οίκο»

Φουλ επίθεση Trump σε Dimon (JP Morgan): Είναι υπερεκτιμημένος - «Ήρθε επαιτώντας στον Λευκό Οίκο»
Ο Dimon προέτρεψε δημοσίως τους επιχειρηματίες να στηρίξουν την προεκλογική εκστρατεία της Haley
Σχετικά Άρθρα
Την έντονη αντίδραση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, προκάλεσε η ανοιχτή στήριξη που προσέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Jamie Dimon, στην Nikki Haley.
Ειδικότερα, ο Dimon επαίνεσε την αντίπαλη του Trump στο κόμμα των Ρεπουμπλικανών και προέτρεψε τους επιχειρηματίες να βοηθήσουν την προεδρική της υποψηφιότητα.
Ο Dimon «προωθεί αθόρυβα ένα άλλο πρόσωπο που δεν είναι μέλος του MAGA (Make America Great Again), τη Nikki Haley, για την προεδρία», έγραψε ο Trump στο Truth Social.
Η Haley υπηρέτησε στην κυβέρνηση Trump ως πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη.
«Ποτέ δεν ήμουν μεγάλος θαυμαστής του Jamie Dimon, αλλά έπρεπε να ζήσω με αυτόν τον τύπο όταν ήρθε επαιτώντας στον Λευκό Οίκο», έγραψε ο Trump, ο σημερινός επικρατέστερος υποψήφιος για τις προκριματικές εκλογές του 2024 για την προεδρία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
«Υποθέτω ότι δεν χρειάζεται να ζω πια μαζί του, και αυτό είναι πραγματικά καλό!» πρόσθεσε ο Trump.
Η JPMorgan αρνήθηκε να σχολιάσει την ανάρτηση του Trump.

Η στήριξη Dimon στη Haley

Ο Dimon επαίνεσε τη Haley κατά τη διάρκεια του συνεδρίου DealBook των New York Times την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη. «Ακόμη και αν είστε πολύ φιλελεύθερος Δημοκρατικός, σας προτρέπω, βοηθήστε και τη Nikki Haley», είπε ο CEO στο πλήθος, στο οποίο συμμετείχαν αρκετοί επιχειρηματίες. «Βρείτε μια επιλογή από την πλευρά των Ρεπουμπλικανών που μπορεί να είναι καλύτερη από τον Trump».
Ερωτηθείς τι σκέφτεται για τους δύο επικρατέστερους υποψήφιους από κάθε μεγάλο κόμμα, τον Trump και τον πρόεδρο Jon Biden, ο Dimon άφησε ένα εκνευρισμένο "Ω, Θεέ μου".
Η Haley, μία από τους πρώτους Ρεπουμπλικανούς που ακολούθησαν τον Trump στην προκριματική κούρσα, έχει κερδίσει πρόσφατα έδαφος στις δημοσκοπήσεις, ασκώντας πίεση στον κυβερνήτη της Φλόριντα Ron DeSantis για τη δεύτερη θέση.
Την Τρίτη, η Haley απέσπασε την πολυπόθητη υποστήριξη των Americans for Prosperity Action, του πολιτικού δικτύου που υποστηρίζεται από τον συντηρητικό δισεκατομμυριούχο Charles Koch.
Η «ομάδα» της Haley ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης την πρώτη της διαφήμιση για τις προκριματικές εκλογές, προτρέποντας τους Αμερικανούς να «αφήσουν πίσω τους το χάος και το δράμα του παρελθόντος».
Η διαφήμιση απηχεί το πρόσφατο σχόλιο της Haley ότι «το χάος ακολουθεί» τον Trump.

Η κόντρα Trump και Dimon στο πέρασμα των χρόνων

Δεν είναι η πρώτη φορά που Trump και Dimon έρχονται αντιμέτωποι.
Ο Dimon το 2018 δήλωσε ότι θα μπορούσε να νικήσει τον Trump σε μια προεδρική κούρσα επειδή «είμαι τόσο σκληρός όσο αυτός, αλλά είμαι πιο έξυπνος από αυτόν».
Ο Trump ανταπέδωσε στο Twitter ότι ο Dimon είναι ένα «νευρικό χάος» και ένας «κακός δημόσιος ομιλητής» που δεν έχει την ικανότητα ή την «εξυπνάδα» για να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος. «Κατά τα άλλα είναι υπέροχος», πρόσθεσε ο Trump.
Κατά τη διάρκεια μιας μάχης για το ανώτατο όριο του χρέους τον Μάιο, ο Dimon επιτέθηκε στον Trump για τα σχόλιά του υπέρ του να αφήσει τις ΗΠΑ να χρεοκοπήσουν το χρέος τους. Είναι «ένα ακόμη πράγμα για το οποίο δεν γνωρίζει πολλά», δήλωσε ο Dimon για τον Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης