Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η τελευταία συμβουλή του Kissinger στη Γερμανία - Το λάθος της μετανάστευσης

Η τελευταία συμβουλή του Kissinger στη Γερμανία - Το λάθος της μετανάστευσης
«Ήταν σοβαρό λάθος να μετακινηθούν τόσοι πολλοί άνθρωποι με εντελώς διαφορετική κουλτούρα, θρησκεία και έννοιες», είπε π Kissinger στην τελευταία του συνέντευξη
Σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του Henry Kissinger πριν από το θάνατό του σε ηλικία 100 ετών, ο πρώην πολιτικός προειδοποίησε ότι η Γερμανία είχε κάνει ένα «σοβαρό λάθος» που επέτρεψε τόσους πολλούς μετανάστες να εισέλθουν στη χώρα.
Ο Kissinger ήταν περισσότερο γνωστός για την εξομάλυνση των αμερικανικών σχέσεων με την Κίνα, αλλά η κληρονομιά του αμφισβητείται έντονα λόγω του Βιετνάμ, με πολλούς στην αριστερά να τον βλέπουν ως εγκληματία πολέμου.
Για δεκαετίες, ο Kissinger ήταν ηγετικό μέλος της Ομάδας Bilderberg, μιας ελίτ που ενίσχυσε τις ενέργειες για παγκοσμιοποίηση και ανοιχτά σύνορα.
Ωστόσο, μόλις τον περασμένο μήνα, σε αυτή που μπορεί να ήταν η τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη, ο Kissinger έδωσε μια συμβουλή στη Δύση.
«Ήταν σοβαρό λάθος να μετακινηθούν τόσοι πολλοί άνθρωποι με εντελώς διαφορετική κουλτούρα, θρησκεία και έννοιες», είπε στο Politico, αναφερόμενος στη Γερμανία.
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η μαζική μετανάστευση «δημιουργεί μια ομάδα πίεσης μέσα σε κάθε χώρα».
Με άλλα λόγια, ο Kissinger, ένας ισόβιος υπέρμαχος της παγκοσμιοποίησης, επί της ουσίας αναγνώρισε ότι η διαφορετικότητα δεν είναι η μεγαλύτερη δύναμή μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης