Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη διάσκεψη για το κλίμα κι ο βασιλιάς Κάρολος - Φόρεσε γραβάτα με την ελληνική σημαία

Στη διάσκεψη για το κλίμα κι ο βασιλιάς Κάρολος - Φόρεσε γραβάτα με την ελληνική σημαία
Ο βασιλιάς Κάρολος είχε σύντομη συνομιλία με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Rishi Sunak
Τις… ελληνικές του ρίζες φαίνεται πως επέλεξε να τιμήσει ο βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος εμφανίστηκε στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (COP28), φορώντας γραβάτα με την ελληνική σημαία.
Karolos1.jpg
Λίγα 24ωρα μετά τον σάλο που προκλήθηκε με την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού, Rishi Sunak, να ακυρώσει τη συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο βασιλιάς Κάρολος έκανε μια ιδιαίτερη ενδυματολογική επιλογή. Ο ίδιος, δε, είχε μια σύντομη συνομιλία με τον Sunak.
Sunak.webp
Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που o βασιλιάς Κάρολος εμφανίζεται φορώντας αυτή τη γραβάτα, το γεγονός ότι κάνει την ίδια επιλογή μετά το περιστατικό με τον κ. Μητσοτάκη, θα μπορούσε να σημαίνει ότι λαμβάνει θέση υπέρ της Ελλάδας για την υπόθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Οι ελληνικές θέσεις για το κλίμα

Στη διάσκεψη για το κλίμα, η Ελλάδα εκπροσωπείται σε υψηλότατο επίπεδο, από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρο Σκυλακάκη, τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα οικονομικής διπλωματίας και εξωστρέφειας, Κώστα Φραγκογιάννη και την υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα υποστηρίξει πως βασικός στόχος της Ελλάδας είναι να ενισχυθούν οι προσπάθειες, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, για μία κλιματικά ανθεκτική και βιώσιμη ανάπτυξη, που θα συγκρατεί την αύξηση της θερμοκρασίας στους 1,5 °C.
Για την επίτευξη αυτού, πρέπει να ληφθούν υπόψη τα επιστημονικά ευρήματα, σε συνδυασμό με την εφαρμογή δράσεων για την κλιματική αλλαγή.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει πως η ενεργειακή μετάβαση στην Ελλάδα δεν είναι μόνο θέμα ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή αλλά βοηθά στην αναβάθμιση των κτιρίων, στην ηλεκτροκίνηση στις μεταφορές κ.λπ ενώ αναμένεται να μιλήσει και για την ανθεκτικότητα και την προστασία πολιτιστικών μνημείων από την κλιματική κρίση.
Η Ελλάδα, λόγω της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της, βρίσκεται διαρκώς στην πρώτη γραμμή των διεθνών προσπαθειών για την αντιμετώπιση του ζητήματος και την κατάρτιση ενός σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της, στους αρχαιολογικούς χώρους και τα ιστορικά μνημεία της χώρας.
Επίσης, θα αποκαλυφθεί και το επόμενο ελληνικό νησί GREco, ένα απόλυτα επιτυχημένο πρόγραμμα που επιταχύνει την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση στα νησιά και έχει αναβαθμίσει την εικόνα της χώρας και την ποιότητα ζωής των πολιτών της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης