Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αγώνας δρόμου για το χάπι κατά της παχυσαρκίας - Pfizer: Βουτιά 5%, διακόπτει τις δοκιμές

Αγώνας δρόμου για το χάπι κατά της παχυσαρκίας - Pfizer: Βουτιά 5%, διακόπτει τις δοκιμές
Οι φαρμακευτικές εταιρείες κάνουν αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσουν ένα φθηνό, από του στόματος φάρμακο για την παχυσαρκία
Οι μετοχές της Pfizer σημείωσαν πτώση 5% στις συναλλαγές της Παρασκευής, αφού η φαρμακοβιομηχανία δήλωσε ότι η θεραπεία της παχυσαρκίας δεν θα προχωρήσει σε μελέτες τελικού σταδίου.
Σε ανακοίνωσή της, η Pfizer ανέφερε ότι το υποψήφιο φάρμακο, το danuglipron, επέδειξε "στατιστικά σημαντική" απώλεια βάρους έως και 13% σε 32 εβδομάδες στους συμμετέχοντες της μελέτης.
Ωστόσο, τα δεδομένα από τη δοκιμή φάσης δύο του φαρμάκου έδειξαν ότι ήπιες γαστρεντερικές παρενέργειες παρατηρήθηκαν σε "υψηλό ποσοστό" στους ασθενείς που χρησιμοποιούσαν το φάρμακο, πρόσθεσε η Pfizer.
Τα ποσοστά διακοπής ήταν στη συνέχεια "μεγαλύτερα από 50%", σημείωσε.
Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία δήλωσε ότι οποιαδήποτε μελλοντική ανάπτυξη του danuglipron θα επικεντρωθεί στο από του στόματος χάπι που λαμβάνεται μία φορά την ημέρα.
Τα δεδομένα για το σκεύασμα αυτό αναμένεται να παρουσιαστούν το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Αγώνας δρόμου

Οι φαρμακευτικές εταιρείες κάνουν αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσουν ένα φθηνό, από του στόματος φάρμακο για την παχυσαρκία, ιδιαίτερα μετά την αλματώδη αύξηση της δημοτικότητας μιας ένεσης για την απώλεια βάρους από τον δανέζικο όμιλο Novo Nordisk.
Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, η αυξανόμενη ζήτηση για αυτές τις θεραπείες θα μπορούσε να ωθήσει την αξία της παγκόσμιας αγοράς φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας από 2,4 δισ. δολάρια το 2022 σε 77 δισ. δολάρια το 2030.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης