Τελευταία Νέα
Διεθνή

Papier (Γερμανός Δικαστής): Η ΕΕ ζει έναν παραλογισμό με τους μετανάστες, θύμα εκμετάλλευσης η Γερμανία που διαλύεται

Papier (Γερμανός Δικαστής): Η ΕΕ ζει έναν παραλογισμό με τους μετανάστες, θύμα εκμετάλλευσης η Γερμανία που διαλύεται
Ακατάλληλοι οι νόμοι της ΕΕ για το άσυλο κρίνει ο πρώην πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας
Σχετικά Άρθρα
Τον έντονο προβληματισμό του εκφράζει ο καθηγητής νομικής και πρώην πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας Hans-Jürgen Papier για το μεταναστευτικό και τους νόμους της ΕΕ.
Σε άρθρο του στη Bild ο Papier, που διετέλεσε πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου για οκτώ χρόνια από το 2010, επισημαίνει ότι οι νόμοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το άσυλο δεν είναι κατάλληλοι για το σκοπό τους και η Γερμανία υφίσταται κατάχρηση από μια εισροή οικονομικών μεταναστών που έχουν την πολυτέλεια να επιλέγουν το ευρωπαϊκό κράτος στο θέλουν να εγκατασταθούν.
Ο Papier κατηγόρησε τις διαδοχικές γερμανικές κυβερνήσεις ότι γνώριζαν τις ελλείψεις στις πολιτικές ασύλου της ΕΕ, αλλά δεν έκαναν τίποτα γι' αυτό ενώ ζήτησε θεμελιώδη μεταρρύθμιση για την αντιμετώπιση του θέματος.
«Έχουμε άλλη μια μεταναστευτική κρίση» σημείωσε ο Papier υποστηρίζοντας ότι «ουσιαστικά τίποτα δεν έχει αλλάξει» από την προηγούμενη του 2015.

Κατάχρηση στο άσυλο - Θύμα η Γερμανία

«Πολλοί άνθρωποι έρχονται στη Γερμανία από όλα τα μέρη του κόσμου για λόγους άσχετους με το άσυλο.
Ως εκ τούτου, στο δικαίωμα σε άσυλο γίνεται κατάχρηση, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις, ζητείται σε βάρος της χώρας μας», σημείωσε.
Ο Γερμανός πρώην ανώτατος δικαστής επέκρινε την ανεπαρκή φύση του ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου στο σύνολό του ενώ εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι αυτό «καταλήγει σε παραλογισμό στα εσωτερικά σύνορα, όταν οι άνθρωποι που έχουν εισέλθει παράνομα στην Ευρώπη μπορούν επίσης να επιλέξουν πού θέλουν τελικά να εγκατασταθούν, ταξιδεύοντας μέσα από πολλά κράτη της ΕΕ για να φτάσουν στη Γερμανία».

Λύση το συντομότερο δυνατό

Κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να επιλύσει το θέμα «το συντομότερο δυνατό» εισάγοντας κανονισμό «που να λειτουργεί γρήγορα και να παρέχει σαφήνεια».
«Δεν πρόκειται για τον επηρεασμό του δικαιώματος στο άσυλο για άτομα που όντως διώκονται, αλλά για την προστασία αυτού του δικαιώματος από την κατάχρηση για λόγους που σαφώς δεν σχετίζονται με την προστασία τους από διώξεις.
«Δεν μπορεί κάθε άνδρας ή γυναίκα στον κόσμο, ακόμα κι αν προφανώς δεν υπάρχει λόγος για άσυλο, να μπορεί παράνομα να πάει πρώτα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μετά στη Γερμανία χρησιμοποιώντας ακατάλληλα τη νομοθεσία για το άσυλο», πρόσθεσε.
Ο Papier πρότεινε μια σειρά πιθανών λύσεων προς συζήτηση, συμπεριλαμβανομένης της λύσης της τρίτης χώρας που έχει εξεταστεί σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη , συμπεριλαμβανομένης της Δανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αβοήθητη η Γερμανία


Πρότεινε επίσης την εισαγωγή μιας παρόμοιας διαδικασίας με το «ηλεκτρονικό σύστημα αδειών εισόδου» στις ΗΠΑ, που θα επιτρέπει έναν προκαταρκτικό έλεγχο ασύλου για να εξακριβωθεί η πιθανή αξιοπιστία μιας αίτησης προτού γίνει δεκτό ένα άτομο στη Γερμανία.
«Σε κάθε περίπτωση, το κράτος μας δεν μπορεί να συνεχίσει να παραμένει αβοήθητο.
Δεν πρέπει να συνεχίσει να μένει στο πλευρό ή ακόμη και να επιτρέπει η παράνομη μετανάστευση να γίνει τελικά νόμιμη συχνά απεριόριστης διάρκειας», κατέληξε ο Papier.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης