Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στη Δανία που κατεβάζει τον στρατό στους δρόμους για την προστασία ισραηλινών χώρων

Συναγερμός στη Δανία που κατεβάζει τον στρατό στους δρόμους για την προστασία ισραηλινών χώρων
Οι  Δανοί στρατιώτες θα αναπτυχθούν από τις 6 Δεκεμβρίου για απροσδιόριστο ακόμη διάστημα
Ο στρατός θα κινητοποιηθεί για να βοηθήσει την αστυνομία στο έργο ασφάλειας γύρω από «εβραϊκές και ισραηλινές» τοποθεσίες στην Κοπεγχάγη, ανακοίνωσε στις 3/12/2023 το υπουργείο Άμυνας της Δανίας.
«Η κατάσταση στο Ισραήλ και τη Γάζα ασκεί μεγάλη πίεση στην αστυνομία.
Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε (...) ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα υποστηρίξουν την επιτήρηση εβραϊκών και ισραηλινών χώρων στην Κοπεγχάγη», όπως τη συναγωγή ή την ισραηλινή πρεσβεία, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Troels Lund Poulsen.
Οι στρατιώτες θα αναπτυχθούν από τις 6 Δεκεμβρίου για απροσδιόριστο ακόμη διάστημα.
Οι ανάγκες θα επανεκτιμώνται τακτικά, αναφέρει το υπουργείο Άμυνας στην ιστοσελίδα του.

Συναγερμός στη Δανία

Αρκετές διαδηλώσεις ως αντίδραση στον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Hamas, σε συνδυασμό με τις πυρπολήσεις του Κορανίου που πραγματοποιήθηκαν στη σκανδιναβική χώρα, έχουν επιβαρύνει το έργο της δανικής αστυνομίας.
«Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου η τρομοκρατική απειλή που αντιμετωπίζει η Δανία είναι σοβαρή», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Peter Hummelgaard.
«Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή οδήγησε σε μια εντελώς απαράδεκτη αύξηση του αντισημιτισμού και της ανασφάλειας μεταξύ των Εβραίων στη Δανία», πρόσθεσε.
Από 6.000 έως 8.000 άτομα εβραϊκής θρησκείας ζουν στη Δανία, σύμφωνα με το Utrikespolitiska institutet, ένα ανεξάρτητο ερευνητικό ινστιτούτο.
Ερωτηθέν από το Γαλλικό Πρακτορείο εάν θα λαμβανόταν παρόμοιο μέτρο για μουσουλμανικές τοποθεσίες στη χώρα, το Υπουργείο Άμυνας δεν ήταν σε θέση να απαντήσει αμέσως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης