Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άτακτη υποχώρηση και ανοιχτή ομολογία ήττας: Οι ΗΠΑ ζητούν τώρα διπλωματική λύση για να τελειώσει ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας

Άτακτη υποχώρηση και ανοιχτή ομολογία ήττας: Οι ΗΠΑ ζητούν τώρα διπλωματική λύση για να τελειώσει ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας
Στροφή 180 μοιρών από ΗΠΑ που ενώ διεκήρυτταν πως στόχος τους είναι η ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία, τώρα δηλώνουν έτοιμοι για διαπραγματεύσεις
Σχετικά Άρθρα
Μία πραγματική βόμβα έριξε το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαιώνοντας τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται οι ΗΠΑ και κατ’ επέκταση η συλλογική Δύση, καθώς οι εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας και στον διεξαγόμενο πόλεμο αντιπροσώπων έχουν πάρει δραματικά αρνητική τροπή, τόσο για τη διοίκηση Biden, όσο και για το καθεστώς Zelensky με την επικείμενη νίκη της Ρωσίας.
Έτσι στο πλαίσιο αυτό το αμερικανικό Πεντάγωνο την Κυριακή (3/12/2023) προχώρησε σε μία απρόσμενη παραδοχή.
Η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να τερματιστεί όχι μόνο με στρατιωτικά μέσα, δήλωσε ο Πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου των ΗΠΑ, Στρατηγός Charles Brown, κατά τη διάρκεια ομιλίας στο Φόρουμ Reagan για την Εθνική Άμυνα.
«Καμία στρατιωτική σύγκρουση δεν μπορεί να επιλυθεί αποκλειστικά με στρατιωτικές μεθόδους, τελικά, βρίσκεται μια διπλωματική λύση», είπε ο αρχιστράτηγος των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.
Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι οι ΗΠΑ μπορούν να συμβάλουν στη διπλωματική λύση της σύγκρουσης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.
Η εν λόγω δήλωση του Αμερικανού στρατηγού συνιστά μνημείο - ήττας, καθώς οι ΗΠΑ ήταν εκείνες που ωθούσαν το υποτελές καθεστώς Zelensky στη συνέχιση του καταστροφικού για την Ουκρανία πολέμου και ήταν εκείνες που τορπίλιζαν την όποια προσπάθεια διευθέτησης, όπως εκείνη με τις συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης τον Μάρτιο 2022, ένα μήνα μόλις μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα εκφράσει την ετοιμότητά της για διαπραγματεύσεις, αλλά οι αρχές του Κιέβου τις έχουν απαγορεύσει σε νομοθετικό επίπεδο. Το Κρεμλίνο σημείωσε επίσης ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για τη μετάβαση της κατάστασης σε μία ειρηνική κατεύθυνση, ενώ η επίτευξη των στόχων της ειδικής επιχείρησης παραμένει απόλυτη προτεραιότητα για τη Μόσχα.
Σύμφωνα με τον Ρώσο Πρόεδρο Vladimir Putin, η Μόσχα δεν αρνήθηκε ποτέ τον διάλογο, αλλά η άλλη πλευρά πρέπει να το πει ευθέως.

Εντυπωσιακή η στροφή των ΗΠΑ

Η στροφή των ΗΠΑ είναι εντυπωσιακή, καθώς λίγες ώρες νωρίτερα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Lloyd Austin αρνούνταν πεισματικά να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, οραματιζόμενος πιθανή νίκη επί της Ρωσίας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να μην επιτρέψουν στη Ρωσία να κερδίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία και θα συνεχίσουν να βοηθούν την Ουκρανία με στρατιωτική βοήθεια, δήλωνε ο Austin.
«Δεν θα επιτρέψουμε (το Παλαιστινιακό κίνημα) τη Hamas ή τον (Ρώσο Πρόεδρο) Putin να κερδίσει.
Ούτε θα επιτρέψουμε στους εχθρούς μας να μας διχάσουν ή να μας αποδυναμώσουν» είπε ο Lloyd Austin από το ίδιο βήμα από το οποίο έριξε τη βόμβα ο Αμερικανός αρχιστράτηγος.
Όπως σημείωνε ο επικεφαλής του Πενταγώνου, οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν την ικανότητα να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς τους συμμάχους τους και να στέλνουν βοήθεια σε πολλά θέατρα στρατιωτικών επιχειρήσεων ταυτόχρονα, που περιλαμβάνουν τόσο το Ισραήλ όσο και την Ουκρανία.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η πιο ισχυρή χώρα στη Γη. Μπορούμε να κάνουμε πολλαπλές εργασίες», είπε ο Lloyd Austin, αποκαλώντας την ειδική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία «πρόκληση για τους συμμάχους του ΝΑΤΟ και άμεση επίθεση ενάντια στη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες».
«Έτσι, το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα θα καθορίσει την παγκόσμια ασφάλεια για τις επόμενες δεκαετίες.
Και δεν έχουμε την πολυτέλεια να παραμείνουμε στο περιθώριο», κατέληξε ο Lloyd Austin.
Η Ρωσία ξεκίνησε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin χαρακτήρισε τον στόχο του «την προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί κακοποίηση και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για 8 χρόνια».
Σημείωσε ότι η ειδική επιχείρηση ήταν ένα αναγκαστικό μέτρο, η Ρωσία «δεν είχε καμία ευκαιρία να κάνει διαφορετικά, δημιουργήθηκαν κίνδυνοι για την ασφάλεια που ήταν αδύνατο να απαντηθούν με άλλα μέσα».

Έφτασαν τα άσχημα νέα του…Stoltenberg

Για τα άσχημα νέα, που έφθασαν στις ΗΠΑ, είχε προειδοποιήσει νωρίτερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg.
Η κατάσταση στο πεδίο της μάχης για την Ουκρανία θα μπορούσε να γίνει πολύ χειρότερη λόγω της ανεπαρκούς βοήθειας από τη Δύση, δήλωσε Stoltenberg σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι Das Erste.
«Πρέπει να προετοιμαστούμε για άσχημα νέα.
Οι συγκρούσεις συνεχίζονται αλλά πρέπει να υποστηρίξουμε την Ουκρανία και στις κακές και στις καλές στιγμές».
Ο Jens Stoltenberg παραδέχτηκε επίσης ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση για πυρομαχικά.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία βρίσκεται σε «κρίσιμη κατάσταση».
Στην ερώτηση πώς πρέπει να ενεργήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε μια τέτοια κατάσταση, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δήλωσε ότι αυτό αφορά τις πολύπλοκες επιχειρησιακές αποφάσεις των Ουκρανών και της στρατιωτική τους ηγεσίας».
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η δυτική στρατιωτική βοήθεια δεν προοιωνίζεται καλά νέα για την Ουκρανία και απλώς παρατείνει τη σύγκρουση, ενώ η μεταφορά όπλων είναι νόμιμος στόχος για τον ρωσικό στρατό.

Έκθεση βόμβα – Το Πεντάγωνο προειδοποιεί για καθυστερημένη παραγωγή όπλων στις ΗΠΑ

Φως στην ξαφνική αυτή αλλαγή στάσης των ΗΠΑ μπορεί να ρίξει έκθεση του Αμερικανικού Πενταγώνου, σύμφωνα με την οποία η αμερικανική βιομηχανική βάση δεν διαθέτει την απαραίτητη ικανότητα και ταχύτητα για να καλύψει πλήρως τη στρατιωτική ζήτηση.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι σε θέση να κατασκευάσουν τα όπλα τους αρκετά γρήγορα και η αναντιστοιχία μεταξύ ποιότητας και ταχύτητας «παρουσιάζει έναν αυξανόμενο στρατηγικό κίνδυνο», καθώς η Ουάσιγκτον χρειάζεται να υποστηρίξει ενεργές επιχειρήσεις μάχης, «αποτρέποντας παράλληλα τη μεγαλύτερη και πιο προηγμένη τεχνικά απειλή που διαφαίνεται στην Ινδο-Ειρηνικού», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
«Η αμερικανική αμυντική βιομηχανία δεν διαθέτει την ικανότητα και την ανθεκτικότητα που απαιτούνται για να ικανοποιήσει το πλήρες φάσμα των αναγκών στρατιωτικής παραγωγής σε ταχύτητα και κλίμακα», υπστηρίζει το National Defense Industrial Strategy .
Τα τελευταία 30 χρόνια, η Κίνα έχει γίνει ένα παγκόσμιο κέντρο παραγωγής για πλοία, ηλεκτρονικά, chip και τώρα η κινεζική βιομηχανία «ξεπερνά κατά πολύ την ικανότητα όχι μόνο των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και της συνδυασμένης παραγωγής των βασικών ευρωπαϊκών και ασιατικών συμμάχων μας. καλά», υποστηρίζει το έγγραφο.
Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ έχουν τον μεγαλύτερο αμυντικό προϋπολογισμό στον κόσμο, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 40% των παγκόσμιων στρατιωτικών δαπανών το 2022 και υπερβαίνοντας τις στρατιωτικές δαπάνες της Κίνας κατά πολλές φορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης