Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία θα απαντήσει με τα πέμπτης γενιάς Su-57 στα F-16 της Ουκρανίας

Η Ρωσία θα απαντήσει με τα πέμπτης γενιάς Su-57 στα F-16 της Ουκρανίας
Τους επόμενους μήνες αναμένονται τα πρώτα F-16 στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Με πέμπτης γενιάς μαχητικά Su-57 αναμένεται να αντιμετωπίσει η Ρωσία τα αμερικανικά F-16, με τα οποία η Δύση αναμένεται να προμηθεύσει την Ουκρανία.
Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του The National Interest, το οποίο υποστηρίζει ότι τα ρωσικά μαχητικά θα έχουν το πλεονέκτημα.
«Μόλις η Ουκρανία αρχίσει να χρησιμοποιεί τα F-16, η παράδοση των οποίων αναμένεται τους επόμενους μήνες, η Ρωσία πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει τα stealth Su-57 ως απάντηση» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο υποστηρίζει πως το ρωσικό μαχητικό μπορεί να φέρει έως και 8 πυραύλους αέρος – αέρος Κ-77Μ ενώ ο συγχρονισμός του με τα επίγεια ραντάρ, του δίνει προβάδισμα έναντι του αμερικανικού μαχητικού.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ρωσία μέχρι στιγμής δεν έχει χρησιμοποιήσει τα πέμπτης γενιάς, δικινητήρια Su-57, τα οποία και υποστηρίζει πως είναι από τα καλύτερα μαχητικά που διαθέτει, αν και αυτό – όπως αναφέρει το δημοσίευμα – μένει να αποδειχθεί.
Σημειώνεται πως Ολλανδία και Δανία έχουν δεσμευθεί να προμηθεύσουν την Ουκρανία με τα μαχητικά FD-16, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός του 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης