Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά το ράλι - Ο DAX +0,2%, πιέσεις στην ενέργεια

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά το ράλι - Ο DAX +0,2%, πιέσεις στην ενέργεια
Οι μετοχές ενέργειας και εξόρυξης δέχονται πιέσεις
Νευρικότητα επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά το ράλι του Νοεμβρίου, με τις μετοχές ενέργειας και εξόρυξης να δέχονται πιέσεις.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύεται 0,2% στις 16.431 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,3% στις 7.506 μονάδες
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 βρέθηκε στις 7.346 μονάδες σημειώνοντας οριακές μεταβολές.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB ενισχύεται 0,1% στις 29.931.
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 10.;74 μονάδες.
Οριακές μεταβολές καταγράφουν τα futures των δεικτών της Wall Street.
Σε ιστορικό υψηλό εππίπεδο πάνω από τα 2.100 δολάρια ανά ουγγιά εκτινάχθηκαν οι τιμές του χρυσού, στον απόχηο των δηλώσεων του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell.
Ο χρυσός spot ενισχυόταν  0,7% στα 2.085,76 δολάρια ανά ουγγιά.
Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ανήλθε σε ιστορικό υψηλό στα 2.111,39 δολάρια.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν σχεδόν 1% στα 2.107,60 δολάρια.
Το Bitcoin ξεπέρασε τα 40.000 δολάρια για πρώτη φορά το 2023, χάρη στον ευρύ ενθουσιασμό για τις επικείμενεςμειώσεις των αμερικανικών επιτοκίων και καθώς οι traders αναμένουν την επικείμενη έγκριση των αμοιβαίων κεφαλαίων bitcoin που διαπραγματεύονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά.
Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο έφτασε τα 41.522 δολάρια τη Δευτέρα, το υψηλότερο επίπεδό του από τον Απρίλιο του 2022.

Παραμένει το αδιέξοδο στη Γερμανία

Την ίδια ώρα, παραμένει το αδιέξοδο στη Γερμανία για τον προϋπολογισμό του 2024, με τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις να συνεχίζονται.
Σε αυτό το κλίμα, ο υπουργός Οικονομίας Robert Habeck ακύρωσε το ταξίδι του στο Ντουμπάι για την παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα COP28 έπειτα από αίτημα του καγκελάριου Olaf Scholz, καθώς επείγουν οι διαβουλεύσεις για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας δήλωσε αργά χθες (Κυριακή) το βράδυ ότι, μετά την απόφαση του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου που κρίνει αντισυνταγματική τη διοχέτευση στο Ταμείο για το Κλίμα κονδυλίων τα οποία προέρχονταν από έκτακτο δανεισμό για τις συνέπειες της πανδημίας, η παρουσία του Robert Habeck στο Βερολίνο κρίθηκε απαραίτητη για την περαιτέρω προώθηση της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2024.
Αυτό έγινε κατόπιν διαβουλεύσεων με τον καγκελάριο Olaf Scholz και αιτήματος του τελευταίου.

Κατέρρευσε η ζήτηση για γερμανικά προίόντα στην ΕΕ τον Οκτώβριο

Οι γερμανικές εξαγωγές υποχώρησαν απρόσμενα τον Οκτώβριο, μειούμενες κατά 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς η ζήτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατέρρευσε, σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα.
Το αποτέλεσμα αυτό συγκρινόταν με την προβλεπόμενη αύξηση 1,1% σε δημοσκόπηση της LSEG, μετά από μια ισχυρή πτώση 2,5% τον Σεπτέμβριο.
Οι εξαγωγές προς τις χώρες της ΕΕ συρρικνώθηκαν κατά 2,7% τον Οκτώβριο, ανέφερε η υπηρεσία.
Τα στοιχεία για το εμπόριο ακολουθούν μια έρευνα του Νοεμβρίου από το οικονομικό ινστιτούτο Ifo που έδειξε σταθεροποίηση των εξαγωγών στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, αν και λίγοι τομείς ανέμεναν αύξηση των εξαγωγών.
Οι εισαγωγές από τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης μειώθηκαν επίσης απροσδόκητα, στην πέμπτη συνεχόμενη μηνιαία πτώση τους, κατά 1,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης