Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Ο Netanyahu θα δικαστεί ως εγκληματίας πολέμου - Η Γάζα ανήκει στους Παλαιστίνιους

Erdogan: Ο Netanyahu θα δικαστεί ως εγκληματίας πολέμου - Η Γάζα ανήκει στους Παλαιστίνιους
Ο Τούρκος πρόεδρος έχει επανειλημμένα εγκαλέσει δημοσίως το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου, μετά την απόφασή του να ισοπεδώσει τη Γάζα με ανηλεείς βομβαρδισμούς
Σχετικά Άρθρα
Νέα βέλη κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Benjamin Netanyahu, εκτόξευσε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan επιμένοντας στον χαρακτηρισμό «χασάπης της Γάζας» και διαμηνύοντας ότι θα δικαστεί ως «εγκληματίας πολέμου».
Σε ομιλία του στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας τόνισε πως η Γάζα είναι παλαιστινιακή γη και θα ανήκει για πάντα στους Παλαιστινίους, ενώ χαρακτήρισε έγκλημα την χερσαία εισβολή του ισραηλινού στρατού στον θύλακα.
«Δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί το θέμα των πυρηνικών όπλων, που το Ισραήλ παραδέχεται ότι υπάρχουν.
Ο Netanyahu, ο οποίος είναι σήμερα ο χασάπης της Γάζας, θα δικαστεί ως ο χασάπης της Γάζας, όπως και ο Milosevic, πέρα από εγκληματίας πολέμου.
Πρέπει να ξεκινήσουμε τώρα τις προετοιμασίες για την ανοικοδόμηση της Γάζας.
Η Γάζα είναι παλαιστινιακή γη, η Γάζα ανήκει στους Παλαιστινίους και θα παραμείνει έτσι για πάντα. Είναι καθήκον μας να μην την αφήσουμε στο Ισραήλ.
Πρέπει επίσης να το κάνουμε αυτό για τη δική μας εδαφική ακεραιότητα. Δεν ξέρουμε αν θα ψάξουν αλλού αύριο.
Ο χασάπης της Γάζας αποκάλυψε μπροστά στις κάμερες ότι το θέμα δεν είναι η Γάζα ή η Ραμάλα. Η υπεράσπιση της Γάζας και της Παλαιστίνης σημαίνει υπεράσπιση της Μέκκας, της Μεδίνας και της Κωνσταντινούπολης. Αν περιμένουμε να φτάσει η φωτιά, ο πόνος και οι κραυγές στο σπίτι μας, αυτή η φωτιά θα έρθει στο σπίτι μας μια μέρα» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.
Ο Τούρκος πρόεδρος έχει επανειλημμένα εγκαλέσει δημοσίως το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου, μετά την απόφασή του να ισοπεδώσει τη Γάζα με ανηλεείς βομβαρδισμούς, αλλά και να πραγματοποιήσει χερσαία επέμβαση με στόχο την εξάλειψη της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς.
Η Τουρκία δεν θεωρεί τη Hamas τρομοκρατική οργάνωση και ο Erdogan προσωπικά την έχει χαρακτηρίσει απελευθερωτικό κίνημα και κίνημα αντίστασης. Στελέχη της Hamas έχουν βρει καταφύγιο στην Τουρκία, όπως και στο Κατάρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης