Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πεντάγωνο: Πυραυλική επίθεση σε ισραηλινά πλοία στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης

Πεντάγωνο: Πυραυλική επίθεση σε ισραηλινά πλοία στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης
Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν αφού τα πλοία αγνόησαν προειδοποιητικά μηνύματα από τον στρατό της Υεμένης

Η Κεντρική Διοίκηση του Πενταγώνου ανέφερε μια σειρά επιθέσεων σε τρία εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα που σημειώθηκαν μέσα σε μία ημέρα. Ως απάντηση σε αυτές τις επιθέσεις, το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Carney κατέρριψε τρία drones.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιθέσεις στο αμερικανικό πολεμικό πλοίο πραγματοποιήθηκαν με χρήση πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών που εκτοξεύτηκαν από την Υεμένη. Το Πεντάγωνο διευκρίνισε ότι το USS Carney ανταποκρίθηκε σε σήματα συναγερμού και κατέγραψε μια πυραυλική επίθεση που έγινε από έδαφος που ελέγχεται από τους Houthis της Υεμένης. Ο πύραυλος πέταξε σε κοντινή απόσταση από το φορτηγό πλοίο Unity Explorer.
Στη συνέχεια, το αμερικανικό αντιτορπιλικό κατέρριψε πολλά ακόμη drones, αποτρέποντας περαιτέρω επιθέσεις. Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, το πλήρωμα του αντιτορπιλικού δεν τραυματίστηκε ως αποτέλεσμα αυτών των επεισοδίων.
Οι Houthis, με τη σειρά τους, εξέδωσαν ανακοίνωση για την επίθεση σε δύο ισραηλινά πολιτικά πλοία στο στενό Μπαμπ αλ-Μάντεμπ: το πλοίο Unity Explorer και το πλοίο Νούμερο 9. Σύμφωνα με τους ίδιους, το πρώτο δέχθηκε επίθεση από πλοιοφερόμενο πύραυλο και ο δεύτερος από αεροπλάνο drone. Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν αφού τα πλοία αγνόησαν προειδοποιητικά μηνύματα από τον στρατό της Υεμένης. Οι Houthis ισχυρίζονται ότι θα συνεχίσουν να εμποδίζουν τα ισραηλινά πλοία να πλέουν στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα μέχρι να τελειώσει η «σιωνιστική επίθεση» κατά της Γάζας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης