Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Βελτιώθηκε το επενδυτικό κλίμα τον Νοέμβριο 2023, επιμένει η αβεβαιότητα

Ευρωζώνη: Βελτιώθηκε το επενδυτικό κλίμα τον Νοέμβριο 2023, επιμένει η αβεβαιότητα
Το δ' τρίμηνο θα καταλήξει σε στασιμότητα ή μικρή συρρίκνωση για την οικονομία της ευρωζώνης
Βελτιώθηκε το επενδυτικό κλίμα τον Νοέμβριο 2023 στην Ευρωζώνη, ωστόσο, επιμένει η αβεβαιότητα.
Ο δείκτης Sentix για την ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο -16,8 αυτό το μήνα, η δεύτερη διαδοχική βελτίωση μετά το χαμηλό του Οκτωβρίου.
Ενώ η άνοδος του Νοεμβρίου οφειλόταν κυρίως στις υψηλότερες προσδοκίες, η άνοδος αυτού του μήνα προήλθε επίσης από την καλύτερη αξιολόγηση των τρεχουσών οικονομικών συνθηκών. Ωστόσο, η τρέχουσα εκτίμηση παραμένει ζοφερή, μόλις στο -23,5, το οποίο εξακολουθεί να είναι κάτω από την ένδειξη του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τους αναλυτές της Oxford Economics.
Ο δείκτης της Γερμανίας σημείωσε την τρίτη του αύξηση στη σειρά και βρίσκεται πλέον στο -25,5, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο.
Η τρέχουσα εκτίμηση βελτιώθηκε, αλλά οι προσδοκίες επιδεινώθηκαν ελαφρώς.

Στασιμότητα το δ' τρίμηνο 2023

Οι προοπτικές εξακολουθούν να είναι υψηλότερες σε σύγκριση με τον Μάιο, όταν άρχισαν να καταρρέουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Συνολικά, η σημερινή ανακοίνωση υπογραμμίζει τις πρόσφατες εξελίξεις στους δείκτες υψηλής συχνότητας, οι οποίοι έχουν πιάσει πάτο, αλλά δεν παρέχουν πολλές ελπίδες για ταχεία ανάκαμψη. Αναμένουμε ότι το δ' τρίμηνο θα καταλήξει σε στασιμότητα ή μικρή συρρίκνωση για την οικονομία της ευρωζώνης, τονίζουν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης