Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις αποταμιεύσεις για τη σύνταξη στρέφονται ολοένα και περισσότεροι Αμερικανοί

Στις αποταμιεύσεις για τη σύνταξη στρέφονται ολοένα και περισσότεροι Αμερικανοί
Τί δείχνει η έρευνα της Fidelity
Σχετικά Άρθρα
Στις αποταμιεύσεις για τη σύνταξη -προσφέρονται μέσω ιδιωτικής ασφάλισης 401(k)- στρέφονται οι Αμερικάνοι, καθώς αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα βασικά έξοδα.
Ειδικότερα, έκθεση της Fidelity -ο μεγαλύτερος πάροχος προγραμμάτων 401(k) στις ΗΠΑ- αποκαλύπτει μια ανησυχητική τάση: οι Αμερικανοί αξιοποιούν ολοένα και περισσότερο τις αποταμιεύσεις συνταξιοδότησης με τη μορφή αναλήψεων και δανείων.
Η έκθεση δείχνει ότι το 2,3% των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα συνταξιοδότησης των ΗΠΑ αποσύρθηκαν το τρίτο τρίμηνο του 2023, από 1,8% το τρίτο τρίμηνο του 2022.
Οι κύριοι λόγοι που αναφέρθηκαν για την απόσυρση ήταν η αποφυγή έξωσης και η κάλυψη ιατρικών εξόδων.
Εκτός από τις αναλήψεις λόγω δυσκολιών, υπήρξε επίσης αύξηση στον αριθμό των Αμερικανών που πήραν δάνεια από τους λογαριασμούς ταμιευτηρίου συνταξιοδότησης, με το μερίδιο αυτό να αυξάνεται από 2,4% πέρυσι, σε 2,8% το τρίτο τρίμηνο του 2023.
Μεταξύ των μισθωτών Αμερικανών, το 60% αναφέρει ότι τα εισοδήματά τους δεν συμβαδίζουν με τις αυξήσεις στα έξοδα των νοικοκυριών λόγω του πληθωρισμού τους τελευταίους 12 μήνες, σύμφωνα με μια νέα έρευνα της Bankrate. Το σχετικό ποσοστό ήταν 55% πέρυσι.
Εν τω μεταξύ, λιγότερο από το ένα τρίτο (29%) εκτιμά ότι η αύξηση στις αμοιβές συμβαδίζει με τον πληθωρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης