Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή Erdogan κατά Ισραήλ: Δεν πρέπει να γλιτώσει για τα εγκλήματα στη Γάζα

Οργή Erdogan κατά Ισραήλ: Δεν πρέπει να γλιτώσει για τα εγκλήματα στη Γάζα
"Η κυβέρνηση Netanyahu θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και το μέλλον ολόκληρης της περιοχής μας προκειμένου να παρατείνει την πολιτική της ζωή", δήλωσε ο Erdogan
Το Ισραήλ δεν πρέπει να γλιτώσει για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στη Γάζα, διαμήνυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan.
Σε ομιλία του την Τρίτη στη σύνοδο κορυφής του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου στη Ντόχα, ο Erdogan κατηγόρησε επίσης τον Benjamin Netanyahuότι θέτει σε κίνδυνο ολόκληρη την περιοχή για την υποτιθέμενη πολιτική του επιβίωση.
κυβέρνηση Netanyahu θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και το μέλλον ολόκληρης της περιοχής μας προκειμένου να παρατείνει την πολιτική της ζωή", δήλωσε ο Erdogan.
"Η απώλεια της ζωής 17.000 Παλαιστινίων, κυρίως παιδιών και γυναικών, είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και έγκλημα πολέμου.
Το Ισραήλ δεν πρέπει να ξεφύγει με αυτά τα εγκλήματα", αναφέρει το Associated Press ότι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Να δικαστεί ο Netanyuahu για εγκλήματα πολέμου

Έντονος επικριτής των ενεργειών του Ισραήλ στη Γάζα, ο Erdogan έχει επανειλημμένα ζητήσει να δικαστεί ο Νετανιάχου για φερόμενα εγκλήματα πολέμου.
Ο ΟΗΕ έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι το Ισραήλ μπορεί να διαπράττει το έγκλημα πολέμου της συλλογικής τιμωρίας μέσω της πολιορκίας του εδάφους της Γάζας και η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού έχει συμφωνήσει.
Η Διεθνής Αμνηστία δήλωσε ότι έχει "τεκμηριώσει παράνομες ισραηλινές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων χωρίς διακρίσεις, οι οποίες προκάλεσαν μαζικές απώλειες αμάχων και πρέπει να διερευνηθούν ως εγκλήματα πολέμου".
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε ότι "πολλαπλά εγκλήματα πολέμου διαπράχθηκαν και συνεχίζουν να διαπράττονται στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, με σοβαρές ανησυχίες ότι οι ισραηλινές δυνάμεις και οι παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες πραγματοποιούν παράνομες επιθέσεις χωρίς διακρίσεις που βλάπτουν αμάχους".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης