Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξαφνικός θάνατος Γερμανίδας Ευρωβουλευτή: Θα αποκάλυπτε μυστικές συμφωνίες Ευρωπαϊκής Επιτροπής - Pfizer

Ξαφνικός θάνατος Γερμανίδας Ευρωβουλευτή: Θα αποκάλυπτε μυστικές συμφωνίες Ευρωπαϊκής Επιτροπής - Pfizer
Με δεδομένη την ύποπτη χρονική στιγμή του θανάτου της, οι συγγενείς επισημαίνουν ότι η Ευρωπαία βουλευτής δεν αντιμετώπιζε ποτέ καρδιακά προβλήματα
Η Michelle Rivasi, γερμανίδα βουλευτής της ομάδας των Πρασίνων-Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία, πέθανε από “καρδιακή προσβολή” στις 29 Νοεμβρίου σε ηλικία 70 ετών στις Βρυξέλλες, ενώ εργαζόταν.
Οι δραστηριότητες της βουλευτού και οι καταγγελίες των συγγενών της δημιούργησαν υποψίες ότι ο αιφνίδιος θάνατός της δεν ήταν απλώς μια σύμπτωση.
Η Michelle Rivasi είχε προγραμματίσει να παρουσιάσει έκθεσή της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 15 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας σκόπευε να αποκαλύψει τα ευρήματα της έρευνας και να δώσει αντίγραφα εγγράφων στον Τύπο, για τις σχέσεις και “χρηματισμό” της Ursula Von der Leyen από την Pfizer. 
Με δεδομένη την ύποπτη χρονική στιγμή του θανάτου της, οι συγγενείς επισημαίνουν ότι η Ευρωπαία βουλευτής δεν αντιμετώπιζε ποτέ καρδιακά προβλήματα. Μόλις λίγες ημέρες πριν από τον θάνατό της, υποβλήθηκε σε ολοκληρωμένη ιατρική εξέταση, η οποία επίσης δεν διαπίστωσε κανένα πρόβλημα.
Λίγο πριν από τον θάνατό της, η Rivasi είχε ολοκληρώσει έρευνα σχετικά με τις προσπάθειες άσκησης πίεσης υπέρ της Pfizer από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von der Leyen.
Τον Απρίλιο του 2021, οι New York Times ανέφεραν εμπιστευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της  der Leyen και των εκπροσώπων της ανώτατης διοίκησης της Pfizer.
Ως αποτέλεσμα αυτών των διαπραγματεύσεων, παραγγέλθηκαν περισσότερες δόσεις σε υψηλότερη τιμή (25%). Συνήθως, η τιμή μειώνεται για τις μαζικές αγορές καθώς αυξάνεται ο όγκος της προμήθειας. Το κοινό εξοργίστηκε από αυτή την αντίστροφη διαδικασία.
Ο σύζυγος της Ursula, Heiko von der Leyen, υπηρετεί ως ιατρικός διευθυντής της Orgenesis Inc. η οποία λαμβάνει χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εμπλέκεται στη διανομή επιχορηγήσεων και έχει διασυνδέσεις με τους εμβολιασμούς και την Pfizer. Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να βρεθούν ενδιαφερόμενα μέρη και δικαιούχοι.
Η Pfizer ετοιμάζεται αυτή τη στιγμή να παρατείνει τη σύμβαση για την προμήθεια εμβολίων μέχρι το 2026, με φουσκωμένες τιμές και παρατηρούμενο πλεόνασμα 40% των δόσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης