Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περαιτέρω υποχώρηση του χρυσού από τα ιστορικά υψηλά, έκλεισε κάτω από 2.040 δολάρια

Περαιτέρω υποχώρηση του χρυσού από τα ιστορικά υψηλά, έκλεισε κάτω από 2.040 δολάρια
Ανακάμπτει το δολάριο
Σχετικά Άρθρα
Με πτώση έκλεισε και τη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας ο χρυσός, καθώς δέχθηκε πλήγμα από τη σημαντική ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου.
Ενδεικτικά, ο δείκτης ICE US Dollar Index, μία ενιαία τιμή έναντι των κυριότερων ανταγωνιστικών νομισμάτων, ξεπέρασε τις 104 μονάδες ενώ νωρίτερα έφθασε ακόμη και τις 104,5.
Την ίδια στιγμή, στον απόηχο του νέου ιστορικού υψηλού που επετεύχθη χθες 4/12 (2.151,20 δολάρια), οι επενδυτές κατοχυρώνουν τα ισχυρά κέρδη.
Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου (το πιο ενεργό) υποχώρησε 5,90 δολάρια ή 0,28% και έκλεισε στα 2.036,30 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Την περασμένη εβδομάδα, το πολύτιμο μέταλλο ενισχύθηκε συνολικά 3%.
"Συνεχίζουμε να βλέπουμε κερδοσκοπία στον χρυσό αφού ξεκίνησε την εβδομάδα με αξιοσημείωτο τρόπο, ξεπερνώντας τα ιστορικά υψηλά και ξεπερνώντας τα 2.100$. Δεν κράτησε όμως και ήδη διαπραγματεύεται πίσω στα $2.000, το οποίο θα είναι ένα ενδιαφέρον σημείο στήριξης αφού χρειάστηκε τόσο πολύς χρόνος για να το φθάσει», αναφέρει σε σημείωμά του ο Craig Erlam, αναλυτής της OANDA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης