Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ομολογία του αμερικάνικου κατεστημένου μέσω CNN: Τελικά η τακτική της Ρωσίας κατάφερε να εξουθενώσει τη Δύση

Ομολογία του αμερικάνικου κατεστημένου μέσω CNN: Τελικά η τακτική της Ρωσίας κατάφερε να εξουθενώσει τη Δύση
Η ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας απειλείται για μία ακόμη φορά, μεταδίδει το CNN
Το στοίχημα της Ρωσίας ότι, μέσω της τακτικής της, η Δύση θα κουραστεί να υποστηρίζει το Κίεβο έχει αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας.
Αυτό το συμπέρασμα δεν εκφράστηκε από κάποιον Ρώσο αναλυτή, αλλά απεναντίας, από το δίκτυο CNN, που εκφράζει με τον πλέον καθαρό τρόπο τη στρατηγική του αμερικανικού κατεστημένου.
«Μας τελειώνουν τα χρήματα και δεν μένει σχεδόν καθόλου χρόνος», αναφέρει το τηλεοπτικό κανάλι, μεταφέροντας τα λόγια του συμβούλου του προέδρου των ΗΠΑ για την Εθνική Ασφάλεια Jake Sullivan.
Τα σχόλια του Sullivan πραγματοποιήθηκαν αφότου η επικεφαλής του Γραφείου Διοίκησης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου Shalanda Young προειδοποίησε τον πρόεδρο της Βουλής Mike Johnson μέσω επιστολής ότι «η διακοπή της ροής των αμερικανικών όπλων θα γονάτιζε την Ουκρανία στο πεδίο της μάχης, όχι μόνο θέτοντας σε κίνδυνο τα κέρδη που έχει [...] αλλά και αυξάνοντας την πιθανότητα επίτευξης ρωσικών, στρατιωτικών νικών.».
Οι αυξημένες αμφιβολίες των ΗΠΑ για το κατά πόσο μπορούν να βοηθήσουν την Ουκρανία οικονομικά συμπίπτουν με την έναρξη ενός σκληρού χειμώνα στο πεδίο.
Για αυτούς τους λόγους, η ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας απειλείται για μία ακόμη φορά, μεταδίδει το CNN.

«Θα ανασυνταχθεί η Μόσχα»

Σύμφωνα με το κανάλι, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η Μόσχα θα μπορούσε να ανασυντάξει τις δυνάμεις και τα όπλα της, να αναπτύξει νέους πυραύλους και να προμηθευθεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη από τους συμμάχους της.
Εν τω μεταξύ, ο πόλεμος του Ισραήλ με την σουνίτικη οργάνωση Hamas έχει επισκιάσει την Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες, δημιουργώντας μια κατάσταση για την οποία ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky έχει εκφράσει δημόσια την ανησυχία του, επισημαίνει το ειδησεογραφικό δίκτυο.
Σημείωνεται ότι το Κογκρέσο εξακολουθεί να διαβουλεύεται για την ψήφιση ενός χρηματοδοτικού πακέτου, το οποίο περιλαμβάνει βοήθεια προς την Ουκρανία και το Ισραήλ, καθώς και χρήματα για την ενίσχυση των νότιων συνόρων των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου υπάρχει μεγάλη εισροή μεταναστών.
Μέχρι στιγμής, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι δεν έχουν καταφέρει να συμφωνήσουν για την κατανομή αυτών των κεφαλαίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης