Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan προειδοποιεί Ισραήλ: Θα το πληρώσετε ακριβά εάν επιχειρήσετε να σκοτώσετε μέλη της Hamas στην Τουρκία

Erdogan προειδοποιεί Ισραήλ: Θα το πληρώσετε ακριβά εάν επιχειρήσετε να σκοτώσετε μέλη της Hamas στην Τουρκία
Έτοιμη η Τουρκία να γίνει εγγυήτρια δύναμη για την Παλαιστίνη στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για τη Μέση Ανατολή
Να μην επιχειρήσει να σκοτώσει μέλη της Hamas στο τουρκικό έδαφος διότι αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες προειδοποιεί το Ισραήλ ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan.
«Πρέπει να ξέρουν ότι αν κάνουν ένα τέτοιο λάθος, θα το πληρώσουν πολύ ακριβά.
Αν τολμήσουν να κάνουν ένα τέτοιο βήμα κατά της Τουρκίας, θα είναι καταδικασμένοι να το πληρώσουν με τέτοιο τρόπο που δεν θα μπορέσουν να συνέλθουν ποτέ ξανά» υποστήριξε ο Erdogan, αναφερόμενος στις πληροφορίες πως οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ σχεδιάζουν να δολοφονήσουν μέλη της Hamas σε ξένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας.
Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει την ευθύνη και να γίνει εγγυήτρια δύναμη για την Παλαιστίνη στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας στη Μέση Ανατολή.
«Είμαστε έτοιμοι να ενεργήσουμε ως εγγυητές και να πραγματοποιήσουμε μια ειρηνευτική διάσκεψη, εάν οι συμμετέχοντες στη διαδικασία θέλουν πραγματικά ειρήνη.
Εμείς μιλάμε συνεχώς για ειρήνη, νόμο και δικαιοσύνη» υποστήριξε ο Erdogan, αναφέροντας πως η Τουρκία μαζί με το Κατάρ επιθυμούν να βρουν μια διαδικασία, έναν οδικό χάρτη που θα οδηγήσει την περιοχή στην ειρήνη.
Επιπλέον, επισήμανε την ανάγκη να διασφαλιστεί η κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία έχει εξαφανιστεί από τον χάρτη εξαιτίας των επιθέσεων των Ισραηλινών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης