Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καναδάς: Η κεντρική Τράπεζα διατηρεί αμετάβλητο το επιτόκιο βάσης στο 5%

Καναδάς: Η κεντρική Τράπεζα διατηρεί αμετάβλητο το επιτόκιο βάσης στο 5%
«Η Τράπεζα του Καναδά διατήρησε σήμερα τον στόχο της για το επιτόκιο διάρκειας μίας ημέρας στο 5%»
Η Τράπεζα του Καναδά ανακοίνωσε σήμερα (6/12) νέο πάγωμα των επιτοκίων, διατηρώντας αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο 5%.
Ακολουθεί η επίσημη δήλωση της Τράπεζας του Καναδά για τη σχετική της απόφαση:
«Η Τράπεζα του Καναδά διατήρησε σήμερα τον στόχο της για το επιτόκιο διάρκειας μίας ημέρας στο 5%, με το τραπεζικό επιτόκιο στο 5,25% και το επιτόκιο καταθέσεων στο 5%. Η Τράπεζα συνεχίζει την πολιτική της ποσοτικής σύσφιξης.
Η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να επιβραδύνεται και ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει περαιτέρω. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η ανάπτυξη ήταν ισχυρότερη από ό,τι αναμενόταν, με αποτέλεσμα την ισχυρή καταναλωτική δαπάνη, αλλά είναι πιθανό να αποδυναμωθεί τους επόμενους μήνες καθώς οι προηγούμενες αυξήσεις των επιτοκίων επιβραδύνουν την οικονομία.
Η ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ έχει αποδυναμωθεί και, σε συνδυασμό με τις χαμηλότερες τιμές της ενέργειας, μείωσε τις πληθωριστικές πιέσεις.
Οι τιμές του πετρελαίου είναι περίπου 10 δολάρια ανά βαρέλι χαμηλότερες από ό,τι είχε προβλεφθεί στην Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής του Οκτωβρίου.
Οι χρηματοοικονομικές συνθήκες έχουν επίσης χαλαρώσει, με τα μακροπρόθεσμα επιτόκια να χαλαρώνουν ορισμένες από τις απότομες αυξήσεις που παρατηρήθηκαν νωρίτερα το φθινόπωρο.
Το δολάριο ΗΠΑ έχει αποδυναμωθεί έναντι των περισσότερων νομισμάτων, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης