Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ritter (Πρώην CIA): Οι Ρώσοι έχουν τελικό σχέδιο – Ο πόλεμος δεν θα σταματήσει εάν η Ρωσία δεν καταλάβει την Οδησσό

Ritter (Πρώην CIA): Οι Ρώσοι έχουν τελικό σχέδιο – Ο πόλεμος δεν θα σταματήσει εάν η Ρωσία δεν καταλάβει την Οδησσό
Η Ρωσία έχει αρκετά στρατεύματα για να καταστρέψει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις υποστήριξε ο Putin
Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τελειώσει μόνο εφόσον η Οδησσός περάσει σε ρωσικό έλεγχο προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια της Κριμαίας, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών του αμερικανικού στρατού Scott Ritter.
«Η Ρωσία έχει αρκετά στρατεύματα για να καταστρέψει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, αυτό που κάνουν τώρα, και καταστρέφοντάς τις, πετυχαίνουν την πολιτική κατάρρευση της Ουκρανίας.
Αυτό θέλουν.
Μην πιστεύετε ότι η Ρωσία θα τερματίσει αυτή τη σύγκρουση, χωρίς να εξασφαλίσει την Οδησσό ή την ακτή της Μαύρης Θάλασσας και χωρίς να αποκόψει την Ουκρανία, επειδή το Κίεβο και η συλλογική Δύση τα χρησιμοποιούν για να απειλήσουν την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη», ισχυρίζεται ο Scott Ritter
Επίσης προειδοποίησε επίσης ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία εισέρχεται στο τελικό της στάδιο και οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα εντείνουν τις μάχες τους λόγω της απελπισίας που προκαλείται από το τέλος της δυτικής υποστήριξης.
«Είμαστε μάρτυρες του τελευταίου σταδίου αυτής της σύγκρουσης», λέει ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών.
Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Economist, αναγνώρισε το αδιέξοδο στη σύγκρουση και είπε ότι «πιθανότατα δεν θα υπάρξει μια βαθιά και όμορφη νίκη».
Σύμφωνα με τον Zaluzhny, με βάση τα «εγχειρίδια του ΝΑΤΟ», οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα έπρεπε ήδη να «πολεμούν» στην Κριμαία.
Ο Zelensky διέψευψε ότι «υπάρχει αδιέξοδο στην πρώτη γραμμή».
Η Washington Post, επικαλούμενη συνομιλίες με περισσότερους από 30 ανώτερους αξιωματούχους από την Ουκρανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές χώρες, ανέφερε ότι οι αποτυχίες της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης οδήγησαν Ουκρανία και ΗΠΑ να αλληλοκατηγορούνται για αμοιβαία λάθη και λανθασμένους υπολογισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης