Τελευταία Νέα
Διεθνή

Declassified UK: Ο Πολωνός υπουργός συνάντησε κατά λάθος βρετανικές ειδικές δυνάμεις στην Ουκρανία

Declassified UK: Ο Πολωνός υπουργός συνάντησε κατά λάθος βρετανικές ειδικές δυνάμεις στην Ουκρανία
Την πρώτη κιόλας ημέρα των εχθροπραξιών, συνειδητοποιήσαμε ότι υπήρχαν Πολωνοί κομάντος στο Brovary κοντά στο Κίεβο
Ένας από τους Πολωνούς υπουργούς, μετακινούμενος στην Ουκρανία τον Μάρτιο του 2022, συνάντησε βρετανικές ειδικές δυνάμεις, γράφει σχετικά το Declassified UK, επικαλούμενο τον δημοσιογράφο Zbigniew Parafianovich.
Όπως σημειώνει το βρετανικό δημοσίευμα, ο Πολωνός δημοσιογράφος Zbigniew Parafianovich έχει πρόσβαση σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους, τόνισε στο βιβλίο του, «Η Πολωνία σε πόλεμο».
Τον Μάρτιο του 2022, ένας Πολωνός αξιωματούχος κινούνταν «μέσα από τη γκρίζα ζώνη» μεταξύ Κιέβου και Ζιτομίρ όταν πέρασε το τελευταίο ουκρανικό σημείο ελέγχου, μετά το οποίο, σύμφωνα με στρατιώτες των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων , μπορούσε να συνεχίσει μόνο «με δικό του ρίσκο», γράφει ο δημοσιογράφος.
Και ποιον συναντήσαμε μετά;
Ουκρανοί στρατιώτες και... Βρετανικές ειδικές δυνάμεις.
Με στολή, με όπλα.
Κινούνταν με τους Ουκρανούς, με φορτηγά και SUV με ραντάρ» τόνισε ο Zbigniew Parafianovich.
Ο δημοσιογράφος πρόσθεσε ότι ο συνομιλητής του αναφέρθηκε και στις πολωνικές ειδικές δυνάμεις, οι οποίες φέρεται να ήταν παρούσες στην Ουκρανία από την αρχή της σύγκρουσης.
«Την πρώτη κιόλας ημέρα των εχθροπραξιών, συνειδητοποιήσαμε ότι υπήρχαν Πολωνοί κομάντος στο Brovary κοντά στο Κίεβο - από το στρατιωτικό απόσπασμα σαμποτάζ Lubliniets».
Με βάση το Declassified UK επικοινώνησε με το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ζητώντας να σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες, αλλά αρνήθηκαν να απαντήσουν.
«Ήταν η μακροχρόνια πολιτική των διαδοχικών κυβερνήσεων να μην σχολιάζουν εικασίες για ειδικές δυνάμεις», ανέφερε το υπουργείο.
Νωρίτερα, η εφημερίδα The Telegraph ανέφερε, επικαλούμενη τον επικεφαλής του βρετανικού υπουργείου Άμυνας Grant Shapps, ότι το Λονδίνο εξετάζει το ενδεχόμενο ανάπτυξης του στρατού του στην Ουκρανία για την εκπαίδευση στρατιωτών των Ουκρανών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο υπουργός σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι αυτό αφορά ιδιαίτερα τα δυτικά της χώρας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βρετανία θα μπορούσε να κάνει «περισσότερα» σε αυτά τα εδάφη από το να εκπαιδεύει απλώς ουκρανικές μονάδες.
Ο Shapps τόνισε ότι μιλάμε και για τοποθέτηση στρατιωτικής δύναμης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης