Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αζερμπαϊτζάν: Πρόωρες εκλογές στις 7 Φεβρουαρίου 2024, μετά την ανακατάληψη του Nagorno Karabakh

Αζερμπαϊτζάν: Πρόωρες εκλογές στις 7 Φεβρουαρίου 2024, μετά την ανακατάληψη του Nagorno Karabakh
Tον Σεπτέμβριο ο Αζέρος πρόεδρος διέταξε μια επιχείρηση αστραπή για την ανακατάληψη του Nagorno Karabakh

Πρόωρες προεδρικές εκλογές για τις 7 Φεβρουαρίου 2024, προκήρυξε ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliyev, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.
Ο 61χρονος Aliyev, που επανεξελέγη το 2018 για μία ακόμη επταετή θητεία στη διάρκεια της οποίας κατέστειλε σε μεγάλο βαθμό οποιαδήποτε φωνή αντιπολίτευσης, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επανεκλεγεί.
Οι εκλογές ήταν προγραμματισμένες για το 2025, αλλά ο πρόεδρος φαίνεται να επιθυμεί να επωφεληθεί της δημοτικότητάς του, η οποία βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο μετά ανακατάληψη του Nagorno Karabakh.
Τον Σεπτέμβριο ο Αζέρος πρόεδρος διέταξε μια επιχείρηση αστραπή για την ανακατάληψη του Nagorno Karabakh, μια περιοχή που ανήκει στο Αζερμπαϊτζάν αλλά η πλειονότητα των κατοίκων της ήταν Αρμένιοι.
Έκτοτε σχεδόν το σύνολο των κατοίκων του θύλακα, 100.000 από τους 120.000 ανθρώπους, έχουν καταφύγει στην Αρμενία. Αυτή ήταν η δεύτερη επιτυχημένη επίθεση εναντίον του θύλακα μέσα σε τρία χρόνια.
Το 75% των Αζέρων εγκρίνουν τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κρίση, σύμφωνα με δημοσκόπηση του κέντρου κοινωνικών ερευνών τη χώρας.
Ο Ilham Aliyev, κυβερνά το Αζερμπαϊτζάν από το 2003, όταν διαδέχθηκε τον πατέρα του Χεϊντάρ, με σιδηρά πυγμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης