Τελευταία Νέα
Διεθνή

Focus: Πλήρης αποτυχία η αντεπίθεση των Ουκρανών, δεν πέτυχαν ούτε έναν στόχο τους

Focus: Πλήρης αποτυχία η αντεπίθεση των Ουκρανών, δεν πέτυχαν ούτε έναν στόχο τους
Οι Ουκρανοί δεν κατάφεραν να αποδυναμώσουν ούτε πολιτικά ούτε στρατιωτικά τους Ρώσους αναφέρει το Focus
Η αντεπίθεση των Ουκρανών κατέληξε σε αποτυχία καθώς δεν κατάφεραν να επιτύχουν κανέναν από τον στόχο που είχαν θέσει αναφέρει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Focus.
«Τα στρατεύματα του Κιέβου δεν μπόρεσαν να μπουν… σφήνα στις ρωσικές θέσεις στη νότια Ουκρανία και να φτάσουν στην Αζοφική Θάλασσα.
Επίσης, δεν κατάφεραν να αποδυναμώσουν τη Ρωσία ούτε πολιτικά ούτε στρατιωτικά» υποστηρίζει το Focus, υπογραμμίζοντας πως Ουάσιγκτον και Κίεβο είχαν διαφορετικές απόψεις για τη διεξαγωγή των εχθροπραξιών.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστήριζαν την πραγματοποίηση ενός ισχυρού χτυπήματος, ενώ η Ουκρανία επέμενε στη διασπορά των δυνάμεων σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου.
Γεγονός είναι ότι οι προτάσεις του αμερικανικού στρατού βασίστηκαν στη δική τους εμπειρία, η οποία περιελάμβανε αεροπορική υπεροχή και μεγάλο αριθμό καλά εκπαιδευμένων στρατιωτών» αναφέρει το Focus, επισημαίνοντας πως το αμερικανικό και ευρωπαϊκό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα δεν μπόρεσε να καλύψει τις ανάγκες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες ξοδεύουν τεράστιες ποσότητες βλημάτων πυροβολικού καθημερινά.
«Ως αποτέλεσμα των καθυστερήσεων, όταν ξεκίνησε η ουκρανική αντεπίθεση τον Ιούνιο, ο ρωσικός στρατός ήταν καλά προετοιμασμένος και τα ναρκοπέδια που δημιούργησε έγιναν ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο» τονίζει το Focus.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης