Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rogers (συνεργάτης Soros): Μετοχές, ομόλογα, real estate, τα πάντα είναι φούσκες που θα σκάσουν - Έρχεται κραχ, όλοι θα χάσετε χρήματα

Rogers (συνεργάτης Soros): Μετοχές, ομόλογα, real estate, τα πάντα είναι φούσκες που θα σκάσουν - Έρχεται κραχ, όλοι θα χάσετε χρήματα
Ο Jim Rogers είναι περισσότερο γνωστός ως πρώην επιχειρηματικός συνεργάτης του George Soros και συνιδρυτής των Quantum Fund και Soros Fund Management
Για ιστορικό και άνευ προηγουμένου κραχ στις αγορές, βραχυπρόθεσμα έως μεσοπρόθεσμα στον χρονικό ορίζοντα, προειδοποιεί με δηλώσεις του στο Wealthion το άλλοτε δεξί χέρι του George Soros, Jim Rogers.
Σύμφωνα με τον Rogers, oι μετοχές, τα ομόλογα και τα ακίνητα είναι όλα φούσκες που προορίζονται να σκάσουν, και τόσο η Αμερική όσο και ο υπόλοιπος κόσμος οδεύουν προς την οικονομική καταστροφή.
Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, επεσήμανε πως το χρέος των ΗΠΑ είναι πλέον εκτός ελέγχου, πρότεινε ως επενδυτικό καταφύγιο το δολάριο, ενώ παράλληλα διαγιγνώσκει αξία στα εμπορεύματα.
Τέλος, για άλλη μία φορά, προέβλεψε πως θα δούμε τη χειρότερη bear market στην Ιστορία.
Σημειώνεται πως ο θρυλικός επενδυτής και συγγραφέας, 81 ετών, είναι γνωστός για τη συνίδρυση του Quantum Fund και του Soros Fund Management με τον George Soros.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο 81χρονος επενδυτής, «Δεν είμαι αρνητικός σε ό,τι αφορά την οικονομία των ΗΠΑ, απλά δεν επενδύω σε αυτή.
Αντίθετα, περιμένω να πουλήσω, και μάλιστα απότομα.
Περιμένω ότι τα πράγματα θα πάνε άσχημα στις ΗΠΑ σύντομα».
Για να δικαιολογήσει τα λεγόμενά του ο Rogers σημείωσε: «Η οικονομία των ΗΠΑ είχε τη μεγαλύτερη περίοδο επέκτασης χωρίς ύφεση στην ιστορία και, μοιραία, πλησιάζει στο τέλος της.
Βλέπουμε τον πληθωρισμό να αυξάνεται, τα επιτόκια να αυξάνονται, ορισμένες μετοχές να ανεβαίνουν κάθε μέρα, μερικές μετοχές φούσκα.
Δείτε, υπάρχουν όλα τα κλασικά σημάδια ότι το τέλος πλησιάζει.
Έχω ένα τεράστιο ποσό σε μετρητά, αλλά δεν πουλάω ακόμα, επειδή οι φούσκες μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο από ό,τι περιμένει κάθε λογικός άνθρωπος, αυτό φαίνεται να συμβαίνει αυτήν τη στιγμή».

«Η χειρότερη bear market»

Σύμφωνα με τον Rogers, η αμερικανική οικονομία επεκτείνεται, η κυβέρνηση έχει τυπώσει τεράστια χρηματικά ποσά, έχει δανειστεί τεράστια χρηματικά ποσά και ξοδεύει τεράστια χρηματικά ποσά.
«Αν μου δώσετε 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, θα σας προσφέρω καλές στιγμές ευημερίας.
Πράγματι, φαίνεται να περνάμε καλά αυτή τη στιγμή.
Αλλά ανησυχώ, και θα πρέπει να ανησυχείτε κι εσείς» είπε και πρόσθεσε: «Ξέρω ότι θα αντιμετωπίσουμε ξανά τεράστια προβλήματα.
Θα περίμενα η επόμενη bear market να αποδειχθεί η χειρότερη στη ζωή μου.
Από το 2009 και εξής, το χρέος, δημόσιο και ιδιωτικό, έχει εκτοξευθεί στα ύψη, οπότε την επόμενη φορά που θα έχουμε πρόβλημα, πρέπει να είμαι προετοιμασμένος.
Ελπίζω να είμαι αρκετά έξυπνος για να το επιβιώσω».
«Έχω πολλά δολάρια γιατί, όταν υπάρχει αναταραχή, οι άνθρωποι αναζητούν ασφαλή καταφύγια και το δολάριο, όπως εκτιμάται, είναι ένα ασφαλές καταφύγιο — δεν είναι, αλλά νομίζουν ότι είναι.
Από την άλλη, μια ματιά στον κόσμο αρκεί για να διαπιστώσετε πως οι μετοχές είναι κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα στις περισσότερες χώρες.
Επίσης, τα ομόλογα είναι σε φούσκα, τα ακίνητα σε πολλές χώρες ήταν και είναι φούσκες.
Τα μοναδικά περιουσιακά στοιχεία που αξίζουν και είναι φθηνά ακόμη είναι εμπορεύματα.
Όταν τα πράγματα πάνε στραβά, όλοι εμείς θα θέλαμε να είχαμε έχουμε λίγο χρυσό στην ντουλάπα.
Λίγο ασήμι κάτω από το κρεβάτι.
Είμαι ένας παλιός αγρότης, ξέρω πώς σκεφτόμαστε εμείς οι χωρικοί» σημείωσε ο Rogers και κατέληξε: «Αν θέλεις να είσαι επιτυχημένος, απλά κάνει αυτό που ξέρεις καλύτερα.
Μην ακούς ίντερνετ, τηλεόραση, μην ακούς άλλους ανθρώπους.
Όλοι γνωρίζουν πολλά για κάτι, είτε είναι μόδα, είτε σπορ, είτε αυτοκίνητα, οπότε αν μείνετε με αυτά που ξέρετε, είστε πολύ μπροστά από όλους τους άλλους.
Και περιμένετε ευκαιρίες — αν οι φίλοι σας λένε ότι είναι βαρετό, να είστε βαρετοί.
Μην φοβάστε να είστε βαρετοί αν θέλετε να είστε επιτυχημένος επενδυτές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης