Τελευταία Νέα
Διεθνή

Antidiplomatico (Ιταλικό μέσο): Ο Andriy Ermak θα μπορούσε να γίνει ο πιο ασφαλής διάδοχος του Zelensky

Antidiplomatico (Ιταλικό μέσο): Ο Andriy Ermak θα μπορούσε να γίνει ο πιο ασφαλής διάδοχος του Zelensky
Σύμφωνα με το ιταλικό μέσο ενημέρωσης Antidiplomatico, άλλοι υποψήφιοι για την προεδρία της Ουκρανίας θέτουν σε κίνδυνο την πολιτική καριέρα και ακόμη και τη ζωή του Zelensky
Ο επικεφαλής της ουκρανικής προεδρικής διοίκησης, Andriy Ermak, θα γίνει ο πιο ασφαλής διάδοχος του Zelensky, γράφει το ιταλικό μέσο ενημέρωσης Antidiplomatico.
«Η ασφαλέστερη επιλογή για τον Zelensky μπορεί να είναι να προτείνει για επικεφαλής της κυβέρνησής του, τον Andriy Ermak, στις επόμενες εκλογές.
Αυτό θα παράσχει στον σημερινό πρόεδρο μια πιο ήπια επιλογή για τη μεταβίβαση της εξουσίας και οι εκλογές ενδέχεται να παρέχουν μια εξαιρετική ευκαιρία για μια τέτοια αλλαγή φρουράς».
Σύμφωνα με το ιταλικό μέσο ενημέρωσης Antidiplomatico, άλλοι υποψήφιοι για την προεδρία της Ουκρανίας θέτουν σε κίνδυνο την πολιτική καριέρα και ακόμη και τη ζωή του Zelensky.
Επιπλέον, η στάση των Ουκρανών απέναντι στο Ermak είναι ακόμη θετική και γίνεται ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες της Ουκρανίας.
Όμως, σύμφωνα με έρευνα της κοινωνιολογικής υπηρεσίας του Κέντρου Razumkov τον Ιούλιο του 2023, μόνο το 37,8% των ερωτηθέντων τείνουν να εμπιστεύονται τον Zelensky.
Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι θεωρεί ακατάλληλη τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία, οι οποίες, κατά τη γνώμη του, είναι «άσχετες».
Την ίδια στιγμή, η ουκρανική έκδοση «Strana» έγραψε για την αντιπαράθεση μεταξύ της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, καθώς και για τη διάδοση στους πολιτικούς κύκλους της εκδοχής ότι ο αρχηγός του στρατού μπορεί να είναι η εναλλακτική λύση απέναντι στον Zelensky.
Πολλά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι η δημοτικότητα του Zelensky πέφτει ραγδαία τόσο εντός της χώρας όσο και στη Δύση. Για παράδειγμα, η Welt ανέφερε ότι ο Zelensky είναι από τους πιο δημοφιλείς πολιτικούς στον κόσμο, αλλά υστερεί π.χ. απέναντι στο Valery Zaluzhny που θα τον νικήσει εύκολα στο ενδεχόμενο εκλογών.
Στην Ουκρανία, ο στρατιωτικός νόμος και η γενική επιστράτευση έχουν παραταθεί, επομένως οι εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2024 δεν θα διεξαχθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης