Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: O Abbas «υποκίνησε φυλετικό μίσος» με δηλώσεις για το Ολοκαύτωμα, αλλά δεν θα του ασκηθεί δίωξη επειδή έχει ασυλία

tags :
Γερμανία: O Abbas «υποκίνησε φυλετικό μίσος» με δηλώσεις για το Ολοκαύτωμα, αλλά δεν θα του ασκηθεί δίωξη επειδή έχει ασυλία
Η αστυνομία του Βερολίνου είχε ξεκινήσει έρευνα για "υποψία υποκίνησης μίσους" τον Αύγουστο του 2022
Η εισαγγελία του Βερολίνου έκρινε σήμερα ότι οι δηλώσεις που έκανε πέρσι ο Mahmoud Abbas για το Ολοκαύτωμα, κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία, παραπέμπουν σε υποκίνηση φυλετικού μίσους, όμως δεν θα ασκηθεί ποινική δίωξη επειδή ο Παλαιστίνιος πρόεδρος χαίρει διπλωματικής ασυλίας.
Η αστυνομία του Βερολίνου είχε ξεκινήσει έρευνα για "υποψία υποκίνησης μίσους" τον Αύγουστο του 2022 έπειτα από δύο μηνύσεις σε βάρος του Abbas, σύμφωνα με τις οποίες ο Παλαιστίνιος ηγέτης "σχετικοποίησε το Ολοκαύτωμα" στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Γερμανό καγκελάριο Olaf Scholz.
Το συμπέρασμα της έρευνας που ακολούθησε ήταν ότι ο Abbas διέπραξε το αδίκημα της υποκίνησης σε φυλετικό μίσος όμως επειδή έχει ασυλία δεν είναι δυνατόν να του ασκηθεί δίωξη, ανέφερε η εισαγγελία στην ανακοίνωσή της.
Όταν ρωτήθηκε για την επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης "Μαύρος Σεπτέμβρης" στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου, το 1972, όπου σκοτώθηκαν 17 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 11 Ισραηλινοί, ο Αμπάς συνέκρινε την ισραηλινή πολιτική απέναντι στους Παλαιστίνιους με τη γενοκτονία των Εβραίων από τη ναζιστική Γερμανία.
"Από το 1947 μέχρι σήμερα, το Ισραήλ διέπραξε 50 σφαγές σε 50 παλαιστινιακές πόλεις (…) 50 σφαγές, 50 ολοκαυτώματα και ακόμη και σήμερα καθημερινά υπάρχουν νεκροί" λόγω των ενεργειών του ισραηλινού στρατού, απάντησε, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων, κυρίως στο Ισραήλ και τη Γερμανία.
Ο Οlaf Scholz εξέφρασε την επόμενη ημέρα τη δυσαρέσκειά του για τις δηλώσεις του Abbas, όμως είχε ήδη δεχτεί σφοδρή κριτική στη Γερμανία επειδή δεν αντέδρασε αμέσως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης