Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη Washington Post: Το Ισραήλ χρησιμοποίησε αμερικανικές οβίδες λευκού φωσφόρου για να επιτεθεί σε αμάχους

Αποκάλυψη Washington Post: Το Ισραήλ χρησιμοποίησε αμερικανικές οβίδες λευκού φωσφόρου  για να επιτεθεί σε αμάχους
Η συγκεκριμένη επίθεση, που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο, είχε ως αποτέλεσμα απώλειες αμάχων
Έρευνα της αμερικανικής εφημερίδας The Washington Post διαπίστωσε ότι το Ισραήλ χρησιμοποίησε βλήματα πυροβολικού λευκού φωσφόρου που προμήθευσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια επίθεσης στην πόλη Al-Dahira στο Λίβανο.
Η συγκεκριμένη επίθεση, που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο, είχε ως αποτέλεσμα απώλειες αμάχων.
Στην έρευνά της, η Washington Post βασίστηκε στην ανάλυση θραυσμάτων από τρεις οβίδες πυροβολικού των 155 mm που εκτοξεύτηκαν από το Ισραήλ. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι οι κωδικοί κατασκευής  ταιριάζουν με αυτούς που χρησιμοποιούνται από τον αμερικανικό στρατό και παραπέμπουν σε εκείνα που κατασκευάστηκαν στις ΗΠΑ το 1989 και το 1992. Οι ειδικοί στα όπλα επιβεβαίωσαν ότι το ανοιχτό πράσινο χρώμα και το "WP" είναι τα ίδια με τα χαρακτηριστικά των βλημάτων λευκού φωσφόρου.
Οι ειδικοί επιβεβαίωσαν επίσης τη χρήση βλημάτων πυροβολικού λευκού φωσφόρου από το Ισραήλ στον Λίβανο, σημειώνοντας ότι είχε ως αποτέλεσμα τραυματισμούς αμάχων σε κατοικημένες περιοχές. Η οργάνωση ζήτησε να διερευνηθεί το περιστατικό ως έγκλημα πολέμου, επειδή η επίθεση δεν έκανε διάκριση μεταξύ αμάχων και στρατιωτικού προσωπικού.
Επιβεβαίωσαν επίσης τη χρήση λευκού φωσφόρου από τις ισραηλινές δυνάμεις στις επιθέσεις τους στον Λίβανο και τη Λωρίδα της Γάζας τον Οκτώβριο. Ο λευκός φώσφορος είναι μια ουσία που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, ανεπάρκεια οργάνων και σοβαρά εγκαύματα, συχνά θανατηφόρα, ακόμη και αν επηρεαστεί μια μικρή περιοχή του σώματος.
Η έρευνα εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη νομιμότητα του λευκού φωσφόρου στον πόλεμο, καθώς και τον ρόλο των ΗΠΑ στην προμήθεια τέτοιων όπλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης