Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Fed μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών αγορών - O DAX +0,1%

Η Fed μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών αγορών - O DAX +0,1%
Συρρίκνωση σημείωσε η βρετανική οικονομία, δοκιμάζοντας την αποφασιστικότητα της Bank of England
Η Fed μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών αγορών, με τους δείκτες να καταγράφουν οριακές μεταβολές.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύεται 0,1% στις 16.806 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,2% στις 7.556 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 βρέθηκε στις 7.565 με άνοδο 0,2%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB ενισχύεται 0,3% στις 30.402 μονάδες. 
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 σημειώνει άνοδο 0,2% στις 10.137 μονάδες.
Η μετοχή της γερμανικής εταιρίας χημικών BASF ενισχύθηκε κατά 3,2% αφού η UBS αναβάθμισε τη σύστασή της σε "buy" από "sell", με τον κλάδο χημικών να σημειώνει άνοδο σχεδόν 1%.

Βρετανία - Συρρίκνωση της οικονομίας τον Οκτώβριο του 2023, καθώς η BoE ετοιμάζει νέα απόφαση για τα επιτόκια

Συρρίκνωση σημείωσε η βρετανική οικονομία, δοκιμάζοντας την αποφασιστικότητα της Bank of England (Τράπεζας της Αγγλίας) να τηρήσει τη σκληρή γραμμή της αντί να στείλει μήνυμα για μειώσεις των επιτοκίων από το υψηλό 15ετίας.
Σύμφωνα με τη βρετανική στατιστική υπηρεσία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) μειώθηκε κατά 0,3% τον Οκτώβριο έναντι του Σεπτεμβρίου.
Μια δημοσκόπηση του Reuters από οικονομολόγους είχε δείξει ότι δεν υπάρχει αλλαγή στο ΑΕΠ τον Οκτώβριο. Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν η πρώτη φορά από τον Ιούλιο που το ΑΕΠ συρρικνώθηκε σε μηνιαία βάση.
Η στερλίνα υποχώρησε κατά περίπου ένα τρίτο του σεντ έναντι του δολαρίου ΗΠΑ και ήταν πιο αδύναμη και έναντι του ευρώ.
Οι επενδυτές έχουν ανταποκριθεί σε άλλα σημάδια για τη συρρίκνωση της βρετανικής οικονομίας, προωθώντας τα στοιχήματά τους για το πότε η BoE είναι πιθανό να μειώσει τα επιτόκια για πρώτη φορά.
Ωστόσο, η κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως να διατηρήσει το τραπεζικό επιτόκιο στο 5,25% την Πέμπτη και να σηματοδοτήσει για άλλη μια φορά ότι δεν είναι κοντά στο να τα μειώσει.

Ασία: Αποστροφή ρίσκου με το βλέμμα στη Fed

Υπό πίεση διαπραγματεύεονται οι περισσότερες ασιατικές αγορές, καθώς η αποστροφή προς το ρίσκο παρέμεινε υψηλή πριν από την τελευταία συνεδρίαση της Fed για το 2024, με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ να αυξάνουν την αβεβαιότητα σχετικά με τις προοπτικές της κεντρικής τράπεζας.
Οι ανησυχίες για την αδύναμη οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα συνέχισαν να επιβαρύνουν το κλίμα, με τις τοπικές μετοχές να καταγράφουν απώλειες, αφού τα στοιχεία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σηματοδότησαν μια βαθύτερη αποπληθωριστική τάση στη χώρα.
Ο κινεζικός δείκτης Shanghai Shenzhen CSI 300 σημείωσε πτώση 1% διαπραγματευόμενος λίγο πάνω από το χαμηλό πενταετίας, ενώ ο Shanghai Composite έχασε 0,6%.
Οι απώλειες των μετοχών της ηπειρωτικής χώρας συμπαρέσυραν τον Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κατά -1%.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης