Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργισμένη η Ρωσία: Η βάρβαρη Βουλγαρία επέλεξε τη λάθος πλευρά της ιστορίας, διαλύοντας το σοβιετικό μνημείο στη Σόφια

Οργισμένη η Ρωσία: Η βάρβαρη Βουλγαρία επέλεξε τη λάθος πλευρά της ιστορίας, διαλύοντας το σοβιετικό μνημείο στη Σόφια
Έντονα αντέδρασε στην κατεδάφιση του σοβιετικού μνημείου στη Σόφια
Σχετικά Άρθρα
Το μνημείο του Σοβιετικού Στρατού που ανεγέρθηκε στη μνήμη της νίκης επί του ναζισμού, διαλύεται στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας,Σόφια.
Η Εθνική Τηλεόραση της Βουλγαρίας (BNT) σημείωσε ότι εργαζόμενοι έκοψαν το ψηλότερο μέρος του γλυπτού - το χέρι ενός στρατιώτη που κρατούσε ένα υποπολυβόλο PPSh.
Ειπώθηκε επίσης ότι τα χάλκινα γλυπτά θα παραδοθούν για αποκατάσταση.
Μεγάλες διαβρωτικές ρωγμές βάθους έως και πέντε εκατοστών σχηματίστηκαν στο μνημείο καθώς η υγρασία διέρρεε από τη τσιμεντένια βάση των μορφών για δεκαετίες, ανέφεραν Βούλγαροι αξιωματούχοι.
Εκπρόσωποι των αρχών της Σόφιας υποσχέθηκαν νωρίτερα ότι το χάλκινο γλυπτό του μνημείου θα εκτεθεί στο Μουσείο Σοσιαλιστικής Τέχνης.

Ρωσία: Βάρβαρη απόφαση

Η Ρωσία χαρακτηρίζει την απόφαση της Σόφιας βάρβαρη

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova τόνισε ότι το γλυπτό ήταν από καιρό όμηρος τοπικών πολιτικών παιχνιδιών και προσωπικών φιλοδοξιών μεμονωμένων εκπροσώπων του βουλγαρικού κατεστημένου.
Επιπλέον, η Σόφια αγνόησε τις επίμονες προτάσεις της Μόσχας για διεξαγωγή διαβουλεύσεων για τη μελλοντική τύχη του μνημείου, πρόσθεσε η Zakharova.
«Θεωρούμε την καταστροφή του μνημείου στο κοινό μας, το τονίζω αυτό, παρελθόν ως άλλο ένα εχθρικό βήμα που κάνει η Σόφια για να επιδεινώσει την ήδη αδιέξοδη κατάσταση στις διμερείς σχέσεις» είπε η Zakharova.
«Οι βάρβαρες ενέργειες που έγιναν από τη βουλγαρική πλευρά δεν μπορούν ούτε να δικαιολογηθεί ούτε να συγχωρηθούν.
Η Βουλγαρία επιλέγει ξανά τη λάθος πλευρά της ιστορίας», είπε χαρακτηριστικά.
Η Βουλγαρία στρέφεται προς την αποκατάσταση του ναζισμού στο πλαίσιο της καλπάζουσας ανάπτυξης των νεοναζιστικών συναισθημάτων στην Ευρώπη, πρόσθεσε.

Αντιδράσεις

Δεκάδες άνθρωποι κρατώντας βουλγαρικές και ρωσικές σημαίες βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για την κατεδάφιση του μνημείου των Σοβιετικών στρατιωτών.
Οι διαδηλωτές φώναζαν: «Έξω το ΝΑΤΟ!» και «Δόξα στην Ουκρανία ως μέρος της Ρωσίας!»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης