Τελευταία Νέα
Διεθνή

Alexey Danilov (Ουκρανία): Δεν υπάρχει κόντρα μεταξύ Zelensky και Valery Zaluzhny…. απλά καυτές συζητήσεις

Alexey Danilov (Ουκρανία): Δεν υπάρχει κόντρα μεταξύ Zelensky και Valery Zaluzhny…. απλά καυτές συζητήσεις
Ο Zaluzhny θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τον Zelensky εάν αποφασίσει να ξεκινήσει μια πολιτική καριέρα
Οι συναντήσεις του αρχηγείου του γενικού διοικητή στην Ουκρανία είναι «καυτές», αλλά οι δηλώσεις για διάσπαση μεταξύ της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας είναι αβάσιμες, δήλωσε ο γραμματέας του NSDC, Alexey Danilov.
Προηγουμένως, ορισμένα ουκρανικά και δυτικά μέσα ενημέρωσης εστίασαν στην σύγκρουση μεταξύ του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny και του Vladimir Zelensky.
Οι δημοσιογράφοι της Washington Post σημείωσαν ότι ο Zaluzhny, ο οποίος είναι δημοφιλής στους συμπολίτες του, θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τον Zelensky εάν αποφασίσει να ξεκινήσει μια πολιτική καριέρα.
Η Washington Post θεώρησε την πρόσφατη δήλωση του Zaluzhny για το αδιέξοδο στο μέτωπο και την αδυναμία μιας «βαθιάς και όμορφης νίκης» των ουκρανικών στρατευμάτων, την οποία ο Zelensky προσπάθησε να υποβαθμίσει, λέγοντας ότι ο στρατός ήταν κουρασμένος, ως ένα από τα έμμεσα σημάδια σύγκρουσης μεταξύ τους.
«Σε κάθε συνεδρίαση γίνονται συζητήσεις, αναφορές.
Και, φυσικά, μερικές φορές είναι πολύ, πολύ θερμές, αν όχι σε κάθε συνάντηση...
Λάβετε υπόψη ότι αν δεν υπάρχει ποιοτική συζήτηση, τότε δεν υπάρχουν θετικές αποφάσεις για αυτό ή για άλλο θέμα», είπε ο Alexey Danilov στο τηλεοπτικό κανάλι Rada, απαντώντας στο ερώτημα τι θα συμβεί εάν παραιτηθεί ο Zaluzhny.
Σύμφωνα με τον Alexey Danilov, οι πληροφορίες για διαίρεση μεταξύ της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας της Ουκρανίας είναι «απολύτως αβάσιμες», παραδέχτηκε ωστόσο ότι υπάρχουν αμφιλεγόμενα ζητήματα και δεν υπάρχουν λύσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει διάσπαση.
Νωρίτερα, ο Zaluzhny αναγνώρισε το αδιέξοδο στη σύγκρουση και δήλωσε ότι δεν ελπίζει σε μια σημαντική νίκη, αν και σύμφωνα με τα «εγχειρίδια του ΝΑΤΟ», οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα έπρεπε ήδη να «πολεμούν» στην Κριμαία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης