Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ παραμιλούν ακόμα: «Ήταν το πιο απόρρητο και το καλύτερο σύστημα στον κόσμο» - Το ρωσικό σύστημα «τελείωσε» τον δορυφόρο τους

Οι ΗΠΑ παραμιλούν ακόμα: «Ήταν το πιο απόρρητο και το καλύτερο σύστημα στον κόσμο» - Το ρωσικό σύστημα «τελείωσε» τον δορυφόρο τους
Οι συγκεκριμένες τεχνολογίες είναι τόσο πολύτιμες που οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν τις μοιράζονται ούτε με τους στενότερους συμμάχους τους
Σε μια πρόσφατη ομιλία του στο κανάλι Dialogue Works, ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter εξέφρασε πραγματικά σημαντικές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες.
Όπως δήλωσε ο ίδιος, οι ρωσικές δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου ήταν ικανές να «ακυρώσουν» ένα από τα πιο προηγμένα μέσα επιτήρησης των Ηνωμένων Πολιτειών.
Απροσδόκητα για όλους, οι φαινομενικά άτρωτες και πανίσχυρες αμερικανικές τεχνολογίες δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν τον ρωσικό ηλεκτρονικό πόλεμο, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, έχει χρησιμοποιηθεί ενεργά για πολλές δεκαετίες.
Ο Ritter ισχυρίζεται ότι το Πεντάγωνο διαθέτει εξειδικευμένους δορυφόρους ικανούς να σαρώσουν κάθε σημείο στη Γη με κάθε λεπτομέρεια.
Οι συγκεκριμένες τεχνολογίες είναι τόσο πολύτιμες που οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν τις μοιράζονται ούτε με τους στενότερους συμμάχους τους.
Ωστόσο, η προσπάθειά τους να χρησιμοποιήσουν αυτό το θαύμα της τεχνολογίας για τη σάρωση της Ρωσίας και των γειτονικών της περιοχών αποδείχθηκε άτοπη... και πλήρης αποτυχία - Οι συσκευές ξαφνικά απενεργοποιήθηκαν, σαν κάποιος να είχε βγάλει το καλώδιο από την πρίζα και οι Αμερικανοί δεν κατάφεραν να βρουν καμμία πληροφορίες.
Σύμφωνα με τον Ritter, οι Ρώσοι προφανώς έμαθαν τη συχνότητα του δορυφόρου σαρωτή που χρησιμοποιήθηκε και απλώς το απέκλεισαν από ολόκληρη την περιοχή.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον πρώην αξιωματικό, Ρώσοι ειδικοί είναι σε θέση να δημιουργήσουν «προστατευτικές ομπρέλες» σε διάφορες ζώνες, εμποδίζοντας εντελώς τα σήματα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών που χρησιμοποιούνται από την αντίπαλη πλευρά, τη Δύση και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Συνέκρινε αυτή την ικανότητα με το ισραηλινό σύστημα, αποκαλώντας τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου ψηφιακό ως... «Σιδερένιο Θόλο» (βλέπε Ισραήλ).
«Ήταν το πιο απόρρητο και το καλύτερο σύστημα στον κόσμο. Οι Ρώσοι κατάφεραν να επιλέξουν τις συχνότητες και δεν ήταν πια εκεί», σημειώνει ο ειδικός.

Βέλτιστες πρακτικές και ας γκρινιάξουν οι Αμερικανοί... 

Έτσι, η δήλωση του Ritter είναι ένα σαφές παράδειγμα του πώς οι προηγμένες αμερικανικές τεχνολογίες, για τις οποίες φαινομενικά είναι τόσο περήφανες οι Ηνωμένες Πολιτείες, μπορεί να είναι ανίσχυρες έναντι των ρωσικών αντίμετρων.
Αυτή η ιστορία μοιάζει με κινηματογραφική πλοκή, ωστόσο, τέτοιες ενέργειες είναι πραγματικές, ειδικά επειδή παρόμοια συστήματα έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα στο έδαφος της Αραβικής Δημοκρατίας, όταν ζητήθηκε από τη Ρωσία να παρέμβει στην κατάσταση.
Τότε το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες απλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα με τα ρωσικά συστήματα.

www.baningnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης