Τελευταία Νέα
Διεθνή

To Threads έφτασε - Προσβάσιμη στην Ευρώπη η εφαρμογή που φιλοδοξεί να εκθρονίσει το X του Elon Musk

To Threads έφτασε - Προσβάσιμη στην Ευρώπη η εφαρμογή που φιλοδοξεί να εκθρονίσει το X του Elon Musk
Ως προς την ευρωπαϊκή αγορά το Meta δίνει στους χρήστες την επιλογή να περιηγηθούν στα Threads χωρίς να δημιουργήσουν προφίλ στην εφαρμογή ή στο Instagram
H εφαρμογή Threads του ομίλου Meta λανσάρεται κι επίσημα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρχής γενομένης από την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.
Το νέο εγχείρημα του Mark Zuckerberg φιλοδοξεί να επιφέρει ένα μεγάλο πλήγμα στο ανταγωνιστικό Twitter/X του Elon Musk.
Μάλιστα, ο CEO της Μeta ανακοίνωσε ο ίδιος το σχετικό νέο μέσω ανάρτησής του στην εφαρμογή.
Πριν κυκλοφορήσει στην ΕΕ, η Meta έπρεπε πρώτα να λάβει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις διατάξεις περί απορρήτου της εφαρμογής.
Πολλοί υπέθεσαν ότι η καθυστέρηση οφείλεται στον Νόμο της ΕΕ για τις Ψηφιακές Αγορές, ο οποίος θίγει μια ποικιλία μεγάλων τεχνολογικών αντιμονοπωλιακών ζητημάτων και προστασίας της ιδιωτικής ζωής – συμπεριλαμβανομένης της κοινής χρήσης περιεχομένου σε πλατφόρμες.
Αν και η Meta δεν ανακοίνωσε επίσημα τις σχετικές περιπλοκές με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, το στέλεχος του Instagram, Adam Mosseri δήλωσε: «Οι περιπλοκές με τη συμμόρφωση με ορισμένους από τους νόμους που θα τεθούν σε ισχύ το επόμενο έτος είναι σημαντικές».
Η δημιουργία λογαριασμού στο Threads απαιτούσε από τους χρήστες να έχουν λογαριασμό Instagram.
Σε άλλες αγορές, εκτός ΕΕ, οι χρήστες στην αρχή δεν μπορούσαν να διαγράψουν τον λογαριασμό τους Threads χωρίς να διαγράψουν τον συνδεδεμένο λογαριασμό τους στο Instagram.
Παρόλα αυτά, η Meta τροποποίησε τη σχετική ρύθμιση τον Νοέμβριο.
Ως προς την ευρωπαϊκή αγορά το Meta δίνει στους χρήστες την επιλογή να περιηγηθούν στα Threads χωρίς να δημιουργήσουν προφίλ στην εφαρμογή ή στο Instagram.
«Τα άτομα που χρησιμοποιούν Threads χωρίς προφίλ μπορούν να περιηγούνται σε περιεχόμενο σε Threads, να αναζητούν λογαριασμούς, να μοιράζονται περιεχόμενο μέσω αντιγραφής συνδέσμων ή κοινής χρήσης πλατφόρμας και να αναφέρουν περιεχόμενο Threads, αλλά δεν μπορούν να δημιουργήσουν μια ανάρτηση ή να αλληλεπιδράσουν με περιεχόμενο» ανέφερε σχετικά η ετιαρεία.
Το Threads ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2023 και γρήγορα συγκέντρωσε περισσότερους από 100 εκατομμύρια χρήστες την πρώτη εβδομάδα.
Έκτοτε, η πλατφόρμα σημείωσε μεγάλη πτώση σε ενεργούς χρήστες, αλλά ο Zuckerberg παρέμεινε ακλόνητος ότι η πλατφόρμα θα φτάσει τελικά τον στόχο της για 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης