Διεθνή

Το «λουκέτο» των καταστημάτων στη Ρωσία έπληξε τα έσοδα της H&M

Το «λουκέτο» των καταστημάτων στη Ρωσία έπληξε τα έσοδα της H&M
Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 4% τους τρεις μήνες έως τον Νοέμβριο
Σχετικά Άρθρα
Μειώθηκαν τα έσοδα της Hennes & Mauritz, γεγονός που οφείλεται στη μείωση της κατανάλωσης αλλά και στο ότι η αλυσίδα έκλεισε καταστήματα στη Ρωσία.
Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 4% τους τρεις μήνες έως τον Νοέμβριο, ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή, σύμφωνα με τις προσδοκίες των αναλυτών.
Εξαιρουμένων της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, η μείωση ήταν 1%.
Η επιβράδυνση αυξάνει την πίεση στην H&M να ενισχύσει τις εκπτώσεις για την εκκαθάριση των αποθεμάτων, καθώς η εταιρεία υποφέρει από συσσώρευση απούλητων ενδυμάτων για περισσότερα από επτά χρόνια.
Η εταιρεία λιανικής πώλησης προειδοποίησε τον Σεπτέμβριο ότι τα έσοδα θα μειώνονταν εκείνον τον μήνα, λόγω της ασυνήθιστα θερμής έναρξης του φθινοπώρου στην Ευρώπη.
Πέρυσι, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν από μια προσωρινή επαναλειτουργία στη Ρωσία, προτού ο λιανοπωλητής διακόψει οριστικά τις δραστηριότητές του στη χώρα.
Η H&M άρχισε σταδιακά να επαναλειτουργεί στην Ουκρανία τον Νοέμβριο, αφού είχε κλείσει τις επιχειρήσεις της τον Φεβρουάριο του 2022 λόγω του πολέμου.\

Ευάλωτη στον ανταγωνισμό

Την Τετάρτη, ο ιδιοκτήτης της Zara, η Inditex, ανακοίνωσε τριμηνιαία αύξηση εσόδων 7%, τον πιο αργό ρυθμό εδώ και σχεδόν τρία χρόνια.
Η H&M ήταν ευάλωτη στον ανταγωνισμό από εταιρείες όπως η Inditex και η νεοσύστατη Shein, η οποία έχει καττακτήσει μερίδιο αγοράς με προσφορές σε χαμηλές τιμές.
Παρόλα αυτά, η μετοχή της H&M έχει ανέβει 57% φέτος, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να βελτιώσει την κερδοφορία και να μειώσει το ανεκτέλεστο υπόλοιπο αποθεμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης