Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι συμβαίνει; Η Φινλανδία επέτρεψε στις ΗΠΑ να τοποθετήσουν στρατιωτικές βάσεις και εγκαταστάσεις σε 15 περιοχές της χώρας

Τι συμβαίνει; Η Φινλανδία επέτρεψε στις ΗΠΑ να τοποθετήσουν στρατιωτικές βάσεις και εγκαταστάσεις σε 15 περιοχές της χώρας
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παράμετροι της συμφωνίας μεταξύ Φινλανδίας και ΗΠΑ βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση και ενδέχεται να αλλάξουν
Η Φινλανδία ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες που θα επιτρέπει την εγκατάσταση αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στο έδαφός της.
H συμφωνία, γνωστή ως Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας (DCA), προβλέπει την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων και στρατιωτικών υποδομών σε 15 περιοχές της Φινλανδίας, εξαιρουμένων των ανατολικών περιοχών που συνορεύουν με τη Ρωσία.
Ο Φινλανδός υπουργός Άμυνας διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρχει μόνιμη εγκατάσταση αμερικανικών στρατευμάτων ή στρατιωτικού υλικού στην Ανατολική Φινλανδία.
Σκοπός αυτού του μέτρου είναι η διασφάλιση της ασφάλειας και η ενίσχυση της αμυντικής ισχύος της χώρας όπως ανέφερε.
Η συμφωνία προβλέπει επίσης τη δημιουργία εξειδικευμένων περιοχών για τον αμερικανικό στρατό, που θα τους παρέχει ανεμπόδιστη είσοδο στη Φινλανδία χωρίς τελωνειακό έλεγχο και επιθεώρηση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παράμετροι της συμφωνίας μεταξύ Φινλανδίας και ΗΠΑ βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση και ενδέχεται να αλλάξουν.
Η τελετή υπογραφής αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα.
Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η Φινλανδία είχε αποφασίσει να κλείσει εντελώς το σημείο ελέγχου στα σύνορα με τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης