Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απαντούν στο ΝΑΤΟ: Ρωσία και Λευκορωσία στήνουν το δυτικό τείχος και ετοιμάζουν το τελικό χτύπημα στην Ουκρανία

Απαντούν στο ΝΑΤΟ: Ρωσία και Λευκορωσία στήνουν το δυτικό τείχος και ετοιμάζουν το τελικό χτύπημα στην Ουκρανία
Ρωσία και Λευκορωσία θα διεξάγουν στρατηγική αεροδιαστημική επιχείρηση για να συντρίψουν την Ουκρανία και να σταματήσουν την επέκταση του ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα
Το 2022 η Ρωσία και η Λευκορωσία γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους να δημιουργήσουν κοινά κέντρα εκπαίδευσης μάχης «για να αυξήσουν το επίπεδο συνοχής και ικανότητας μάχης» των ανδρών και των δύο στρατών.

Επισήμως, τέτοια εκπαιδευτικά κέντρα οργανώνονται για τους ακόλουθους σκοπούς:

να διεξάγουν κοινή εκπαίδευση στρατιωτικών δυνάμεων των δύο χωρών,

να διεξάγουν κοινές επιχειρήσεις μάχης για την ανταλλαγή εμπειριών σχετικά με τη χρήση όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού,

να εκπαιδεύσουν τους στρατούς της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Λευκορωσίας να χρησιμοποιούν εξοπλισμό και από τις δύο χώρες,

να ενοποιήσουν στρατηγικές και τακτικές ενέργειες, τεχνικές προσεγγίσεις.

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό ειδικό Vasily Dandykin ένα τέτοιο βήμα έρχεται ως «απάντηση στην ενεργοποίηση των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας. Οι δύο χώρες είναι καθ' οδόν για να δημιουργήσουν ένα πλήρες κοινό συμμαχικό στρατό».
Η Λευκορωσία διαθέτει ένα εκτεταμένο σύστημα στρατιωτικών εγκαταστάσεων εκπαίδευσης που έχει διατηρηθεί από την εποχή της ΕΣΣΔ.
Με τη σειρά της, η Ρωσία μπορεί να μοιραστεί την προηγμένη αμυντική της τεχνολογία με τη Λευκορωσία.

Η σημασία του Kaliningrad και η σημασία της Πολωνίας


Η Λευκορωσία είναι σημαντική για την υπεράσπιση του θύλακα του Kaliningrad και τη διατήρηση της Πολωνίας και της περιοχής της Βαλτικής υπό έλεγχο, καθώς το ΝΑΤΟ είναι ιδιαίτερα ενεργό εκεί τον τελευταίο καιρό.
Ωστόσο, ο Ρώσος πολιτικός Viktor Alksnis σημείωσε ότι πριν από τη μεταφορά των ρωσικών πυρηνικών όπλων στη Δημοκρατία της Λευκορωσίας «ο πρόεδρος Alexander Lukashenko συνήθιζε να απαντά αόριστα σε προτάσεις για ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη Δημοκρατία της Λευκορωσίας».

Τείχος στο ΝΑΤΟ


Η Ρωσία ενδιαφέρεται να μετακινήσει τις στρατιωτικές της εγκαταστάσεις όσο το δυνατόν πιο κοντά στα δυτικά σύνορα της πρώην ΕΣΣΔ στο πλαίσιο των αυξημένων δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
Μιλώντας πρόσφατα σε τηλεοπτική εκπομπή ο Andrei Gurulev, μέλος της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας, μίλησε για το σχέδιο της Ρωσίας να διεξαγάγει μια «στρατηγική αεροδιαστημική επιχείρηση» για την καταστολή συστημάτων αεράμυνας, την επίτευξη αεροπορικής υπεροχής, την απομόνωση ζωνών μάχης και την επίθεση σε ζωτικές εγκαταστάσεις για να επέλθει η πλήρης κατάρρευση των οικονομικών δραστηριοτήτων της Ουκρανίας.
Επί του παρόντος, η Ρωσία χρησιμοποιεί κυρίως drones για να χτυπήσει κρίσιμες εγκαταστάσεις στην Ουκρανία.
Η ουκρανική βιομηχανία - αυτή που έχει απομείνει - αύξησε την παραγωγή πυραύλων, είπε ο αξιωματούχος.
Είπε επίσης ότι οι στρατηγικές επιθέσεις σε κρίσιμους στόχους της Ουκρανίας περιγράφονται σε απόρρητα έγγραφα και οι Ρώσοι στρατιωτικοί ηγέτες γνωρίζουν καλά τι πρέπει να κάνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Έχουν καθοριστεί και πρώτοι στόχοι στην επιχείρηση, αλλά η ρωσική διοίκηση δεν πρόκειται να προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης